Sebastian Kurz: Bécsben drámai a helyzet

Sebastian Kurz: Bécsben drámai a helyzet

Sebastian Kurz osztrák kancellár védőmaszkban érkezik a koronavírus-járvány elleni védekezésről tartott bécsi sajtóértekezletre 2020. április 14-én (Fotó: MTI/AP/APA pool/Roland Schlager)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az osztrák kancellár igen sötét hangulatú bejelentést tett az ausztriai koronavírus-járvány második hullámáról, írja a HVG. Az országban tegnap már 850 új fertőzést regisztráltak, és a számok tovább növekednek.

Az új fertőzések közül minden másodikat Bécsmen találták, így a kancellár szerint a fővárosban drámai a helyzet. Ugyanakkor az egész ország számára igen nehéz lesz az ősz és a tél.

A lakosságtól azt kéri, hogy tartsák be a rendelkezéseket, korlátozzák a személyes érintkezést, viseljenek maszkot a szájukon és az orrukon, és tartsák a személyes távolságot.

Ausztriában sok a fertőzött, az új esetek heti mozgóátlaga 35/100 ezer lakos, ami igen magasnak számít. Magyarországon hasonló nagyságrendű a járvány intenzitása. Kurz bízik abban, hogy jövő nyárra minden visszatér a rendes kerékvágásba, de addig még nagyon nehéz hónapokat kell átvészelni.