Szigorított Ausztria a beutazási szabályokon

Szigorított Ausztria a beutazási szabályokon

Osztrák–magyar határ (Forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szigorított Ausztria, hétfőtől új beutazási szabályokat vezettek be. Az Országos Rendőr-főkapitányság hívta fel a figyelmet, hogy északi szomszédaink ezután azokat engedik be, akik:

• oltottak,
• a koronavírus okozta betegségen fél évben belül átestek,
• 72 órán belüli negatív PCR teszttel rendelkeznek.

Az antigén- és az antitest-tesztek ezzel egyidejűleg a beutazás tekintetében érvényüket vesztik. Kivéve, ha a védettség igazolása egy oltás igazolásával és amellett az annak beadása előtt készült pozitív antitest teszt birtokában történik.

Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, esetükben a PCR-teszt érvényessége szintén 72 óra és elfogadnak antigéntesztet is, de a korábbi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség. A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat (Ninja-Pass).

Ausztriában hétfőtől eleve jelentős szigorítások léptek életbe, egyelőre a következő tíz napra: a beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelező a maszkviselést, kijárási tilalom van, a munkahelyeken – ha lehetséges – home office-ban kell dolgozni, az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, de az intézményekben is kötelező lesz a maszkviselés. Már azt is bejelentették, hogy február 1-től kezdve országos szinten mindenki számára kötelezővé tennék az oltást.

Címkék: Ausztria