Szijjártó: Megállapodás született Tunéziával az oltási igazolványokról

Szijjártó: Megállapodás született Tunéziával az oltási igazolványokról

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megállapodás született Tunéziával a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, így csütörtöktől a koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok a vakcina típusától függetlenül negatív PCR-teszttel szabadon beutazhatnak az országba – jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tuniszban.

A tárcavezető a tunéziai kollégájával, Oszman Dzserandival tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az észak-afrikai állam népszerű utazási célpont, ahol a világjárvány előtt, 2019-ben mintegy 15 ezer magyar turistát regisztráltak. – A kormány a mostanival együtt eddig huszonhat országgal kötött kétoldalú egyezményt az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről – tudósított az MTI.

Magyar oltási igazolvánnyal a konzuli szolgálat információi szerint már most is lehet Tunéziába utazni, QR-kóddal ellátott, 48 óránál nem régebbi PCR-teszt viszont az igazolás mellé is kell minden hat év felettinek.

A külügy honlapján az alábbiak olvashatók: Tunéziában valamennyi, Magyarországon használatos oltóanyag elismert oltóanyag, így azok a személyek, akik a magyar oltási programban részt vettek és megkapták az adott oltóanyag valamennyi dózisát, a magyarországi oltási igazolvány birtokában igazoltan oltottnak minősülnek és mentesülnek az oltás hiányához kötött korlátozó intézkedések alól. Oltással rendelkező személynek azt tekintik, akinél az utolsó oltóanyag beadásától legalább 14 nap telt el, Janssen vakcina esetében 28 nap.