Szükségállapotot hirdettek az áradások miatt New York városában

Szükségállapotot hirdettek az áradások miatt New York városában

New Yorkban manapság nem ritkák az áradások. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Adam Kuban/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

New Yorkban szükségállapotot hirdettek, miután az erős viharok hirtelen áradásokat hoztak – jelentette a BBC. A brit közszolgálati adó beszámolója szerint mintegy 20 centiméternyi csapadék esett a városban nem egészen egy nap alatt, ami komoly fennakadásokat okozott. Sok utcát, autópályaszakaszokat és számos metróállomást is elöntött a víz, és a közlekedés szinte lehetetlenné vált.

– Ez egy életveszélyes vihar – közölte Kathy Hochul. New York állam kormányzója ezért a korábban Twitterként ismert, X közösségi oldalon bejelentette: „szükségállapotot hirdetek New York városa, Long Island és a Hudson-völgy területén a rendkívüli esőzések miatt, amelyeket az egész régióban tapasztalunk”.

Hochul egyúttal felszólította az embereket, hogy tegyenek lépéseket a biztonság érdekében, és „soha ne próbáljanak meg elárasztott utakon közlekedni”.

Halálesetről vagy súlyos sérültekről eddig nem érkezett jelentés. Az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat adatai szerint New York városában ebben a hónapban eddig közel 14 centiméternyi eső esett, ami azt jelenti, 1882 óta ez számít a legcsapadékosabb szeptembernek.

A BBC szerint a New Jersey állambeli Hoboken városában is szükségállapotot hirdettek, amely a Hudson folyó túlpartján fekszik New Yorkkal szemben.