Szumiban elvileg humanitárius folyosó nyílik

Szumiban elvileg humanitárius folyosó nyílik

Elkezdődött Szumiból a civil lakosság evakuálása (korábbi felvétel)

Fotó: Twitter.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Humanitárius folyosók létrehozásában állapodtak meg a harcoló felek a folyamatos tüzérségi támadás alatt álló északkelet-ukrajnai városban, Szumiban. Ezt a szumi regionális katonai parancsnokság is megerősítette.

A parancsnok szerint az evakuációs erőfeszítések helyi idő szerint 9 órakor (tehát fél órája) kezdődtek. A járművek hat különböző helyszínről indulnak, és a konvojok mind Poltava város felé indulnak, ahová a várakozások szerint helyi idő szerint 13-14 óra között érkeznek meg.

Korábban az orosz támadók már számos alkalommal megígérték, hogy hely tűzszünetet biztosítanak a csapdába esett civilek távozásához, de aztán a legtöbbször a szavukat megszegve lőni kezdték a konvojokat, amelyeknek legtöbbször vissza kellett fordulniuk. Az elemzők szerint az evakuációt lehetővé tévő sorozatos tűzszünetek ígérete, majd ezek megszegése is a lakosság megtörését célozza.

Címkék: ukrajnai háború