Tömeggyilkosság Buffalóban: életfogytiglanra ítélték az elkövetőt

Tömeggyilkosság Buffalóban: életfogytiglanra ítélték az elkövetőt

Rendőrök a New York állambeli Buffalóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. május 14-én. Legkevesebb tíz ember életét vesztette és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben (Fotó: MTI/EPA/Brandon Watson)

Fotó: Brandon Watson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életfogytig tartó börtönre ítélte a bíróság szerdán azt a férfit, aki tavaly 10 embert gyilkolt meg Buffalo városában egy élelmiszerboltnál.

A 19 éves Peyton Gendron 2022. május 14-én a New York állambeli nagyváros főként afroamerikaiak lakta negyedében egy élelmiszerüzletnél nyitott tüzet a vásárlókra, akik közül 10-en meghaltak és többen megsebesültek. Az ítélethozatalon jelen voltak az áldozatok hozzátartozói, akiktől az elítélt tettes bocsánatot kért. Peyton Gendron azt mondta: szörnyű dolgot tett, azért nyitott tüzet és gyilkolt meg embereket, mert afroamerikaiak voltak.
A tárgyaláson a hozzátartozók arról beszéltek, hogy a tömeggyilkosság és hozzátartozójuk elvesztése miként változtatta meg életüket. Egyikük megpróbált rárontani az elítéltre, akit a biztonsági személyzet védett meg a tettlegességtől.

Peyton Gendron tavaly novemberben bűnösnek mondta magát az ellene felhozott vádakban, azaz gyűlöletből elkövetett terrorizmus, 10 rendbeli emberölés, 3 rendbeli emberölési kísérlet és jogtalan fegyverbirtoklás vádjában.

(MTI)