Tory üzletember: A brexit teljes katasztrófa volt

Tory üzletember: A brexit teljes katasztrófa volt

Unió-párti tüntetés Londonban 2018 júniusában. (Fotó: Wikipédia/Ilovetheeu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teljes katasztrófa volt a brexit, azt totális hazugságokra építették – erről beszélt a brit The Guardian szerint Európa egyik legnagyobb magántőke-társasága, a Terra Firma Capital Partners alapítója. Guy Hands a BBC 4-es Rádiójának műsorában beszélt arról, hogy ez egy lose-lose szituáció volt nekik és Európa számára is. A földrész anyagi értelemben többet vesztett, de veszítettek ők is – vélekedett az üzletember három évvel az EU elhagyását követően. Úgy látja, a brexit maximum akkor lenne működőképes, ha az Egyesült Királyság teljes deregulációjával járna, és valamiféle Liz Truss-i utópiába, szingapúri állapotba kerülnének, de ez nem fog megtörténni.

A konzervatív párt korábbi bőkezű támogatója szerint a britek nem fogadnának el egy olyan helyzetet, ami együtt járna az állami egészségügyi szolgáltató (NHS) lerombolásával, az ingyenes oktatás visszaszorításával és a foglalkoztatáshoz kötődő szabályozás ablakon történő kihajításával.

Hands hozzátette, Boris Johnson volt miniszterelnök és a konzervatív párt hazudozott arról is, mi lesz az NHS-szel az EU elhagyása után. Amit valójában tettek szerinte, az nem volt más, mint hogy belökték az országot és az NHS-t is a busz alá.

John Curtice szavazási szakértő szerint jelenleg a britek 57 százaléka szavazna arra, hogy térjenek vissza az Európai Unióba – tette hozzá a Guardian.