Trump ártatlannak vallotta magát a georgiai vádakban

Trump ártatlannak vallotta magát a georgiai vádakban

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök nyilatkozik, mielőtt elutazik a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtérről 2023. augusztus 24-én. (MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump volt amerikai elnök abban az eljárásban, amelyet Georgia államban indítottak ellene a 2020-as elnökválasztással összefüggő bűncselekmények ügyében – derül ki csütörtökön ismertetett bírósági iratokból.

Az MTI beszámolója szerint a volt elnöknek a hivatalos nyilatkozattétel után nem kell személyesen megjelennie a bíróságon jövő szerdán Atlantában, ahol a bíró eredetileg hivatalosan ismertette volna vele a Georgia államban felhozott vádakat. Donald Trumpot az eljárás keretében múlt csütörtökön Atlantában, a Fulton megyei börtönben nyilvántartásba vették, de 200 ezer dollár óvadék ellenében szabadon távozhatott. Összesen 41 pontban emeltek vádat ellene és 18 társa ellen a 2020-as elnökválasztás Georgia állambeli „eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet bűnszervezetként elkövetett bűncselekménye” miatt.

A demokrata párti ügyész azt kérte a bírótól, hogy október 23-ra tűzze ki az első tárgyalási időpontot. Ezt Donald Trump ügyvédei túl korainak tartották, és jogi szakértők is kétségüket fejezték ki aziránt, hogy szűk két hónap alatt előkészíthető-e tárgyalásra az ügy, tekintve a vádlottak nagy számát és a vádak összetettségét. A fél éven belül negyedszer rabosított 77 éves volt amerikai elnökkel augusztus végén nem kivételeztek a hatóságok, nyilvántartásba vették és elkészítették róla a rabosítási fotót, amely később szép pénzt hozott a kampányára.

Címkék: Donald Trump, Georgia