Újabb azonosítatlan repülő tárgyat lőtt le Amerika

Újabb azonosítatlan repülő tárgyat lőtt le Amerika

F-16-os (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok újabb azonosítatlan repülő tárgyat lőtt le – írta a BBC hírportálja. Ez már a negyedik eset volt a hónapban. Joe Biden elnök vasárnap délután adott parancsot a műveletre a Huron-tó közelében, a kanadai határnál. Az objektum zavarhatta volna a kereskedelmi légi forgalmat, mivel 6100 méter magasságban haladt – áll a Pentagon közleményében. Először szombaton észlelték a Montanában lévő katonai létesítmények felett – tették hozzá.

A katonai fenyegetésnek nem minősített objektumot a védelmi tisztviselők pilóta nélküli „nyolcszögletű szerkezetként” jellemezték, amelyhez zsinórokat erősítettek. Egy F-16-os vadászgépből rakétájával lőtték le helyi idő szerint 14:42-kor. Az incidens további kérdéseket vet fel az Észak-Amerika felett ebben a hónapban lelőtt nagy magasságú objektumok sorozatával kapcsolatban – tette hozzá a portál.

Az azonosítatlan tárgyak lelövése a feltételezett kínai kémballonnal kezdődött, amit követően még három azonosítatlan repülő tárgyat lőttek ki az amerikaiak, egyet Alaszka fölött. Az Egyesült Államok és Kanada egyaránt dolgozik a maradványok megtalálásán, de az alaszkai keresést a sarkvidéki körülmények nehezítik. „Ezek a tárgyak nem nagyon hasonlítottak, és sokkal kisebbek voltak, mint a léggömb, és nem fogjuk jellemezni őket, amíg nem tudjuk megszerezni a roncsokat” – mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője.