Újabb lakóépületet ért találat Kijevben

Újabb lakóépületet ért találat Kijevben

A rakétatalálatot kapott kijevi toronyház. Fotó: Oliver Carroll/Twitter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Számos jelentés beszámol arról, hogy rakétatalálat ért egy lakóépületet Kijevben. A Lobanovszkij sugárút 6-os szám alatt álló toronyház lakásaiba csapódott a rakéta, az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata által kiadott felvételeken látható, hogy a biztonsági kamerák is megörökítették a robbanást:

Az ukrán hatóságok közlése szerint senki nem halt meg a találat következtében (a lakosok óvóhelyekre húzódtak), de számos lakás lakhatatlanná vált. A találatot kapott toronyházról készített képet Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is megosztotta a Twitteren, a következő üzenet kíséretében:

 

„Kijev, a mi csodálatos, békés városunk, egy újabb éjszakát élt túl, miközben az oroszok szárazföldi erőkkel és rakétákkal támadták. Az egyik rakéta egy lakóépületbe csapódott Kijevben. Követelem a világtól: teljesen szigeteljék el Oroszországot, utasítsák ki a nagyköveteit, vessenek ki rá olajembargót, döntsék romba a gazdaságát. Állítsák meg az orosz háborús bűnösöket!”

Számos egyéb felvétel is született az eltalált épületről: