Újból pusztított a pancsolt szesz Oroszországban

Újból pusztított a pancsolt szesz Oroszországban
"A vodka barátja – a szakszervezet ellensége" (szovjet antialkoholista plakát)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenhat ember halt meg az oroszországi Jekatyerinburgban, a Szverdlovi terület székhelyén alkoholmérgezés következtében – közölte az Egységes Oroszország kormánypárt népi ellenőrzésért felelős helyi tisztségviselője szombaton.

Az MTI beszámolója szerint Dmitrij Csukrejev a TASZSZ-nak elmondta, hogy a metanoltartalmú, pancsolt szeszt az uráli város egyik piacán engedély nélkül árusították. Az életveszélyes metil-alkoholt tartalmazó szeszes italt kimérő árust őrizetbe vették.

A múlt héten az Ural hegységtől szintén délre lévő Orenburgban több mint 20 ember halálát okozta egy etanoltartalmú pancsolt ital, amelyet üzemi körülmények között állítottak elő, és boltokban forgalmaztak.

A nyomozók akkor tíz gyanúsítottat őrizetbe vettek, és Orszkban rábukkantak a raktárra, ahonnan a hamisított alkoholt terítették. Oroszországban nem ritkák a tömeges alkoholmérgezési esetek.