Zelenszkij szerint elkezdődött a donbaszi csata

Zelenszkij szerint elkezdődött a donbaszi csata

Volodimir Zelenszkij videóüzenete 2022. március 18-án (Fotó: UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz erők megkezdték a csatát Donbaszért, amelyre már régóta készültek – erről beszélt Volodimir Zelenszkij egy televíziós beszédben még vasárnap a Sky News szerint. A politikus szerint Oroszország teljes haderejének egy jelentős részét erre a támadásra összpontosítják.

– Nem számít, mennyi orosz csapatot vezényeltek ide, harcolni fogunk. Meg fogjuk védeni magunkat. Minden nap ezt fogjuk tenni – hangsúlyozta az ukrán elnök.

Andrij Jermak, Zelenszkij kabinetfőnöke pedig arról írt Telegrám-oldalán, hogy „a háború második szakasza megkezdődött”, de arra buzdította az embereket, maradjanak elszántak. – Higgyetek a hadseregünkben, nagyon erős! – kérte.

A lap cikke hozzátette: az oroszok már hetek óta dolgoznak a hadsereg átcsoportosításán és megerősítésén azóta, hogy az ukrán fővárost, Kijevet, sikertelenül próbálták elfoglalni. A Kreml szerint a céljuk Donbasz „felszabadítása”, orosz párti szeparatisták pedig évek óta harcolnak a régióban az ukrán hadsereg ellen.