A Miklósi család továbbra sem fog finomkodni

A Miklósi család továbbra sem fog finomkodni

Az Aranyélet 3. évadának plakátja (Fotó: HBO)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha ősz, akkor induló sorozatszezon. Összeszedtünk négy olyan szériát, amik mostanában kerülnek képernyőre. Aranyélet, Az ember a fellegvárban, South Park és Most nevess! Nem fogunk unatkozni. Aranyélet: utolsó évad

Még az sem elképzelhetetlen, hogy Anger Zsolt karaktere visszatér az Aranyéletbe – legalábbis egy nemrég közzétett előzetes ezt sejteti. Meghalt, mégis túlélte: az egyik legnívósabb magyar akciósorozatban elképzelhető minden és mindennek az ellenkezője.

A Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezte széria nem finomkodik, a magyar valóságot hasonló kendőzetlenséggel mutatja be, mint például a mostanában szintén sikeres román Árnyak. Az Aranyélet szintén a második évadján van túl, a következő viszont egyben az utolsó is lesz. Hatalomvágyról, bűnről és árulásról mesél az HBO-n futó sorozat, méghozzá olyan színvonalon, hogy még jobban elszégyelljük a korábbi ritka akciópróbálkozásainkat.

Aranyélet III. - Előzetes #3

„Azt hittem, hogy ezt le lehet tenni, de bármit csináltam, mindig visszahúzott". Minket ugyanúgy nem ereszt az #Aranyélet hangulata, mint Attit a bűnei. Nézd meg az új előzetest és készülj az október 14-i premierre a korábbi évadokkal! Regisztrálj az #HBO GO-ra és használd ki egy hónapos ingyenes próbaidőszakod!

A valóságra reflektálnak az Aranyélethez készülő előzetesek is, bár e tekintetben mostanában elirigyelhetik A mi kis falunktól a magából kikelve tomboló Morvai Krisztinát. Az egyik legizgalmasabb beharangozó az országgyűlési választások előtt került ki, és biztatott mindenkit, hogy szavazzon Miklósi Jankára. Függetlenül, tiszta lappal – szólt a „polgármesterjelölt” mottója, miközben az Aranyélet nézői pontosan tudják, mennyire jellemző a főszereplő családra a tiszta kéz politikája. Nem nehéz felfedezni a szériában a Mészáros Lőrincek és Garancsi Istvánok világát, amely a látványos tisztességtelenségek ellenére hitetné el magáról, hogy a nemzeti értékek felvirágoztatásáról szól. A Dunakanyarhoz települt Miklósi család pontosan így tesz, amikor az ígéretes beruházásokat szem előtt tartva versenybe küldi Jankát (Ónodi Eszter) a polgármesteri székért.

A történeten túl a színészi gárda is elsőrangú, Ónodi mellett Thuróczy Szabolcs, Olasz Renátó és Döbrösi Laura játékát érdemes többek közt figyelni. A befejező évad októberben indul, így már nem sokat kell izgulni, mennyire lesz nagyívű, a sorozathoz méltó a finálé. (L. D.)

Aranyélet, 3. évad. Start: október 14. HBO Az ellenállás felemelkedése

Majd két év szünet után október 5-én a harmadik évaddal folytatódott a Philip K. Dick Az ember a fellegvárban (The man in the high castle) című regényéből útjára indított alternatív történelmi sorozat. A netes könyvesboltból immár a sorozatgyártásba is gőzerővel bekapcsolódott óriáscég, az Amazon szériája az amerikai író 1963-ban megjelent klasszikus sci-fi jét dolgozza fel.

Az év 1962, a második világháborút nem a szövetségesek, hanem a náci Németország és Japán nyeri. A két szuperhatalom pedig – akárcsak annak idején az Egyesült Államok és a Szovjetunió – felosztja a világot egymás között, hogy utána szintén egy hidegháború keretében egymásnak essenek a globális hegemónia megszerzéséért. A mozgóképes adaptáció azonban korántsem Dick regényének klónja, az inkább csak kiindulópontja, ráadásul izgalmasabb a kötetnél, mivel a történet legérdekesebb szálát kezdte el kibontani. Azt, hogy bizony léteznek párhuzamos valóságok, így olyan világ is, ahol nem a nácik és Japán, hanem a szövetségesek nyerték meg a háborút.

The Man In The High Castle Season 3 - Official Trailer | Prime Video

Fight for the World You Want. Watch #HighCastle 10/5 only on Prime Video.#ResistanceRises. Pride (In The Name of Love) by Lxandra: http://bit.ly/Lxandra For the first time ever, U2's Pride (In The Name of Love) has been reimagined by Lxandra for the #HighCastle Trailer.

A második évad ennek a felvezetésével telt, és a harmadik széria hosszabb előzetese is azt sugallja, az előttünk álló tíz epizódban már nyakig elmerülünk benne. A beharangozók szerint ez az évad az „ellenállás” felemelkedéséről szól majd. Ha pedig nem lett volna eddig egyértelmű, a történet kulcsszála egyértelműen az Alexa Davalos alakította Juliana Crain-vonal; ő az – sejthető a friss előzetesből is –, aki összeköti az idősíkokat és a szereplők különböző érdekcsoportjait John Smith Obergruppenführertől (Rufus Sewell) Joe Blake-en (Luke Kleintank) és a japán diplomata Tagomin (Cary-Hiroyuki Tagawa) át a diktatórikus rezsimekkel így vagy úgy szembeszállókig. Úgy tűnik, az alkotók rendesen beleálltak a történet kidolgozásába, és talán nem nyúlik el a sztori a végtelenségig a „nézettség mindenek felett” elv mentén.

Az biztos, konkrét időpont megjelölése nélkül már a következő évadot is beharangozták, miközben most ősszel kiderülhet, mi köze van egy titkos náci gépnek a párhuzamos világokhoz. (B. R.)

Az ember a fellegvárban (The man in the high castle), 3. évad. Start: október 5. Amazon, Prime Video (online csatorna) Trump és Weinstein: a South Park nem változik

A South Park szeptember végén indította 22. évadát. A sorozat hősei már az 1997-es induláskor is nyolcévesek voltak, de alapvetően máig ugyanazok a szókimondó, lényegre tapintó fiatalok maradtak. Változni persze változtak sokat, főként az utóbbi évadokban, amelyekkel a készítők új utakra is merészkedtek. Kisebb epizódszám mellett összefüggő történetek születtek, míg korábban maximum két-három rész képezett egy láncot.

Emellett bár a készítők, Trey Parker és Matt Stone azt ígérték, hogy takaréklángra állítják a trumpozást, azért jutott bőven a huszonegyedik évadra is. Legutóbb épp a hirtelen népszerűségvesztést elkönyvelő elnökön viccelődtek, de éppúgy megkapta a magáét a píszí önviktimizáció, a nemzeti himnusz körüli pró és kontra tiltakozáshullám, a Harvey Weinstein-botrány és a Stephen King művéből adaptált Az. Muníció persze akad bőven idén is: Trump a Twitteren szállt szembe a világ vezetőivel, miközben Hollywoodban politikai alapú leszámolás kezdődött. Az alternatív jobboldali mozgalom balhéi vagy épp a menekülthelyzet alakulása is témát adhat a sorozatnak, ahogy azt egyébként tette már korábban is. Az első két részt már láthattuk is: az iskolai fegyveres erőszakkal nyitottak, s az egyházon belüli szexuális zaklatásokkal folytatták a cselekményt.

Sokatmondó az is, hogy Trey Parker a nyáron egyik videó kommentárjában az említett Weinstein-részt nevezte az utóbbi öt év legjobbjának. Könnyen előfordulhat, hogy a Me too mozgalom ezúttal is előkerül majd. Az epizódban Randy és társai azon rémüldöztek, hogy néhányak bűnei miatt boszorkányüldözéstől kell tartaniuk. Eközben valójában hasonlóan viselkedtek, mint azok, akiket szerintük is jogosan vettek elő. (L. D.)

South Park, 22. évad. Start: szeptember 26. Comedy Central Nevess, úgyis elnyel a sötétség

Egy vidám gyermekműsor legkevésbé sem vidám komikusaként tért vissza a képernyőre Jim Carrey. A Kidding (Most nevess!) című sorozat egy legendás (fiktív) televíziós figura, Mr. Jeff Pickles életének lassú darabokra hullását meséli el. A jóságos Mr. Pickles évtizedek óta viszonyítási pont az amerikai családok számára: ő testesíti meg mind azon értékeket, amelyek segítenek egészséges felnőtté válni. A bölcs mosoly mögött azonban félelem és düh rejtőzik, amint a kamerák leállnak, Mr. Pickles színpompás világát Jeff sötét valósága váltja fel. És nincs az a vidám bábfigura, amely a komikust kihúzhatná az örvényből.

Jim Carrey-nél alkalmasabb színészt keresve sem találhattak volna a sorozat főszerepére. A fikció és a mindennapok lehangoló, őrülettel, erőszakkal és csillapíthatatlan vággyal teli realitása közötti kontraszt a gumiarcú színész grimaszaiban magától értetődő természetességgel ölt testet. A legtöbb esetben nem szerencsés az élettörténet tragédiájából a művészi alkotás végeredményére következtetnünk, ez esetben azonban a párhuzam szinte kikerülhetetlen. Jim Carrey élete az elmúlt években több alkalommal omlott össze. Barátnője, Cathriona White 2015-ben öngyilkos lett, a nő hozzátartozói pedig pert indítottak a színész ellen gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt, mondván ő adta a gyógyszereket White-nak. Bár Carrey-nek végül nem kellett bíróság elé állnia, az eset alaposan megviselte, több interjúban beszélt róla, hogy évtizedek óta depresszióval küzd, és nem mindig áll nyerésre.

KIDDING Official Trailer (2018) Jim Carrey, Michel Gondry TV Series HD

KIDDING Official Trailer (2018) Jim Carrey, Michel Gondry TV Series HD © 2018 - Showtime Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema, Blockbuster, Scifi Movie or Fantasy film, Drama... We keep you in the know! Subscribe now to catch the best movie trailers 2017 and the latest official movie trailer, film clip, scene, review, interview.

A Golden Gobe-bal kétszer is jutalmazott színész számtalan oldalát ismerhettük már meg a nem túl mély vígjátékoktól (Dumb és Dumber) kezdve a tragikomédiákon (Emberek a Holdon) és horrorfi lmeken (A 23-as szám) át a művészfilmbe hajló romantikus művekig (Egy makulátlan elme örök ragyogása). Az utóbbi filmmel Oscar-díjat nyert francia rendező, Michel Gondry által jegyzett Kidding egyszerre szórakoztató és szívszaggató történet, amelyben Carrey talán minden eddigi arca megjelenik. (F. B.)

Kidding (Most nevess!). Start: szeptember 10. HBO Go Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 17. számában jelent meg, 2018. szeptember 7-én. Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 17. Magyar Hangban? Itt megnézheti.