A Színház TV lehet a megoldás a korlátozások miatt nehéz helyzetbe jutott teátrumoknak

A Színház TV lehet a megoldás a korlátozások miatt nehéz helyzetbe jutott teátrumoknak

Forrás: pixabay.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több hónapos előkészítő munka után Radnai Márk színész-rendező ötlete nyomán nemsokára elindul a SzínházTV online színházi streaming-szolgáltató platform, melynek segítségével nemcsak Magyarországon, de a határontúl és más kontinenseken is elérhetővé válnak magyarországi produkciók. Jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház csatlakozott a kezdeményezéshez, de a tervek szerint a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül majd a kínálat.

A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz, aki a függöny mögé is bepillantást enged majd, művészekkel és háttérdolgozókkal készít interjút, bemutatja a színház minden szegletét a fodrásztártól a büféig. Az előadások után lesznek közönségtalálkozók is, ahol a nézők megvitathatják egymással, az alkotókkal és színészekkel a látottakat.

A közvetítés előtt egy nappal regisztrációt követően lehet jegyet venni az előadásokra, melyeket nemcsak élőben lehet követni, de akár utólag is, rögzített formátumban. Ahogy a való életben, úgy online is lehet kicsit késni, mivel az élő közvetítéshez 19:20-ig lehet csatlakozni.

A SzínházTV a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 19:00 órakor, ezután pedig minden csütörtökön 19:00-kor lesz színházi közvetítés. Látni lehet a Játékszín Hatan pizsamában és A szőke ciklon, a Centrál Színház New York-i komédia, a Katona József Színház Jeanne d'Arc, illetve az Orlai Produkció Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és a Hogy szeret a másik előadását.