A támadások ellenére Eszenyi Enikőt javasolja a Vígszínház élére a szakmai bizottság

A támadások ellenére Eszenyi Enikőt javasolja a Vígszínház élére a szakmai bizottság

A Vígszínház épülete (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden döntött a Vígszínház igazgatói pályázatairól az erre alakult szakmai bizottság. Eszenyi Enikő idén lejáró igazgatói posztjára hárman pályáztak: másodszor is újrázna a jelenlegi igazgató, továbbá Rudolf Péter színész-rendező, és a Bárka Színházat alapító Csányi János. A Hvg.hu információja szerint a bizottság többsége a jelenlegi vezető mellett voksolt: Eszenyi Enikő 6 igen és 3 nem, Rudolf Péter pedig 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, az ő esetében ketten tartózkodtak, Csányi János pedig nem kapott voksot.

Eszenyi Enikőt súlyos kritikával illették a színház korábbi dolgozói az elmúlt napokban. Volt, aki arról beszélt: bevett vezetési módszer volt a direktor részéről a megalázás, ő azonban visszautasítja a vádakat, és azokat a közelgő igazgatóválasztásnak tulajdonítja. Hétfőn megjelent egy nyilatkozat a Színház Online-on, amelyet olyan színművészek és vígszínházi dolgozók írtak alá, akik a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek a vezetési stílusa miatt hagyták ott a teátrumot.

Kedden Gy. Német Erzsébet főpolgármester-helyettes bejelentette, a főváros felkérte a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot a Vígszínház működésével, vezetésével összefüggő tapasztalatokról beszámoló, az elmúlt napokban megjelent nyilatkozatok és sajtóhírek kapcsán.