A Taylor Swift-jegyekre vágyóknak „medvetámadásokat” kellett kiállniuk

A Taylor Swift-jegyekre vágyóknak „medvetámadásokat” kellett kiállniuk

Taylor Swift (Fotó: Taylor Swift/Instagram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egészen elképesztő, hogy 2,4 millió rajongó vásárolhatott jegyet, de az már nem jó, hogy sokuk úgy érzi, hogy egy csomó medvetámadást kellett kiállniuk, hogy a jegyekhez jussanak” – írta közleményében Taylor Swift amerikai county-pop sztár, miután az amerikai turnéja jegyárusítása látványos káoszba torkollott.

A kavarásért a Ticketmaster jegyirodát okolják, ami a jegyárusításért (lett volna) felelős. Csakhogy olyan nagy volt az érdeklődés a jegyek iránt, amire a weboldaluk kicsit sem volt felkészülve, és azonnal összeomlott az egész rendszer (ezt a helyzetet szokták a magyar kormányzati szervek „túlterjheléses támadásnak” nevezni). A jegyiroda kénytelen volt törölni az eladási folyamatot.

Swift az Instagramon megjelentetett közleményében elég egyértelműen kritizálja a jegyirodát a káoszért: „Sokszor megkérdeztük őket, hogy tényleg képesek-e ezt a fajta keresletet kezelni, és ők biztosítottak minket afelől, hogy igen. Az évek során a karrierem számos elemét házon belül kezdtem intézni. Ezt különösen azért tettem, hogy javítsam a rajongóimnak nyújtott élményt... Nagyon nehéz nekem megbíznom egy külső szereplőben... és kínzó látnom, hogy olyan hibák történnek, amelyekre nincs mentség”.

Swift legutóbbi albuma, a Midnights hatalmas sikernek bizonyult. Rengetegen megvették fizikai adathordozón is, noha a streaming mára sokak számára az egyetlen zenehallgatási forrássá vált. A Billboard top100-as ranglistája első tíz helyét egy időben kizárólag az éneskesnő dalai foglalták el, ilyenre még soha nem volt példa.

Címkék: Taylor Swift