Alec Baldwin barátjának tartotta a megölt operatőrt

Alec Baldwin barátjának tartotta a megölt operatőrt

New York, 2021. október 22.
2021. szeptember 12-én készített kép Alec Baldwin amerikai színészről, amint az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.
MTI/AP/John Minchillo

Fotó: John Minchillo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alec Baldwin beszélt a Rust (Rozsda) című westernfilm forgatásán történt halálos baleset miatt őt és családját folyamatosan követő újságíróknak az ügyről, írja a 24.hu.

A színész, aki producere is a filmnek, egy próba során a kamera felé lőtt pisztollyal, amiről azt gondolta, hogy vaktölténnyel van megtöltve. A töltény azonban éles volt, és a lövés halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt, és súlyos sérülést okozott Joel Souza rendezőnek is.

Baldwin szerint elő-előfordulnak balesetek forgatásokon, de efféle tragédiának egy a billióhoz az esélye. Ő maga sem tudja, hogy hogyan kerülhetett éles lőszer a pisztolyba, és türelmetlenül várja a serifi hivatal nyomozásának eredményét. Többet azonban nem mondhat az ügy részleteiről a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva.

Elmondta, hogy barátjának tartotta a rendezőt, akit meg is hívott a forgatás elején vacsorázni. A színész és a felesége arra kérte az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a magánszférájukat, és ne kövessék őket mindenhova.

Címkék: Alec Baldwin