Alföldi Róbert: Én mindent megtettem, de nem sikerült

Alföldi Róbert: Én mindent megtettem, de nem sikerült

Alföldi Róbert (Fotó: Gordon Eszter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

El kell fogadni, hogy amit én gondolok arról, hogy milyen egy demokratikus ország, hogy az miként tudna működni, az egy kisebbségi gondolat. Én mindent megtettem azért, hogy ez ne maradjon kisebbségben. Nem sikerült, nagyon nem – mondta Alföldi Róbert a Népszavának adott interjújában.

„Ha az ember azt érzi, hogy semmi értelme nincs annak amit csinál, akkor elmegy a kedve. A választások után azt éreztem, hogy semmi értelme nem volt annak, amit én előtte nyomtam. Teljes mellszélességgel” – fogalmazott ezzel kapcsolatban. Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy nem feladásról van szó, de nem szeretne ebbe több energiát, érzelmet, idegrendszert beletenni. „Bebizonyosodott, hogy az a gondolkodás, amit én képviselek és a világról gondolok, annak itt nincs létjogosultsága. Mindenki a saját szövegét löki, miközben semmiféle átjárás nincs az eltérő álláspontok között” – mondta.

Arra a felvetésre, hogy színházban ugyanakkor még mindig szívesen foglalkozik a kisebbséget érintő témákkal, úgy reagált, hogy „a kisebbségi probléma előbb-utóbb Magyarországon mindenkit elér, mert hol ez lesz kisebbségben, hol az. Magyarországon a kiválasztott kisebbség mindig másodrangú állampolgár és hogy melyik kisebbség lesz kiválasztva, hogy másodrangú állampolgár legyen, az hol így, hol úgy fog változni. Igen, akkor még mindig nem tudok csendben maradni, amikor ilyen szempontból érzek valamilyen igazságtalanságot.”

Az interjú apropóját az adta, hogy a Centrál Színházban szombat este lesz a premierje Arthur Miller Az ügynök halála című drámájának, melyet ő rednez. A darabban Balsai Móni játssza az egyik filmszerepet, vele mi beszélgettünk. Alföldi Róbert még decemberben volt a Kultúrtáj podcastunk vendége, akkor többek között arról beszélt, hogy „van egy réteg, amelyik elhiszi a fideszes propagandát, de ezért felelősek vagyunk mi is, akik nem hisszük el, mert semmiféle párbeszédet nem folytattunk velük. Öntelt f...ok voltunk, és lenéztük ezeket az embereket”.

Címkék: Alföldi Róbert