Elérhetetlenné vált az szfe.hu

Elérhetetlenné vált az szfe.hu

Tiltakozás a színművészeti egyetemnél (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) származó információink szerint késő este elérhetetlenné vált az intézmény honlapja. Egyelőre nem tudni, hogy véletlen informatikai hibáról van szó, vagy hasonló kibertámadásnak estek áldozatul, mint amilyen múlt csütörtökön érte a Magyar Telekom hálózatát, illetve az elmúlt napokban a Magyar Hang szerverét.

Mint ismeretes, a múlt heti minden idők egyik legnagyobb hazai támadássorozata volt, mind a méretét, mind a komplexitását tekintve. Orosz, kínai és vietnámi hackerektől indult az akció, amely több magyar pénzintézet ellen irányult, és a Telekom, mint internetszolgáltató volt érintett. Egy külföldi szerverről érkező túlterheléses támadás érte a Magyar Hang honlapját is. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáksága szeptember elsején vonta blokád alá az egyetem Vas utcai épületét, így tiltakozva az egyetem átalakítása, és konkrétan Vidnyánszky Attila személye ellen, aki tucatnyi más pozíciója mellett az SZFE-t kézi irányításra kapcsoló alapítványi kuratórium vezetésének terhét is magára vállalta.