Mága Zoltán nem akart senkit megbántani a tiszteletjeggyel

Mága Zoltán nem akart senkit megbántani a tiszteletjeggyel

Mága Zoltán (Fotó: Olenka101/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amennyiben valakit megbántott azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosít a jubileumi, újévi koncertjére, úgy elnézést kér – közölte Mága Zoltán a HVG.hu-val. A héten derült ki, hogy pedagógusok, bár jó ideje tiltakoznak már munkakörülményeik miatt, a Belügyminisztériumtól különös jutalmat, tiszteletjegyeket kapnak az év végén. Mindezt úgy, hogy nemrég tárgyaltak Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki a résztvevők szerint csak olajat öntött szavaival a tűzre.

A HVG.hu megkérdezte Mágát, a meghívás valójában a főpróbára vagy más jellegű eseményre vonatkozik-e. Mint a zenész közölte, dupla előadást tart, a két koncertnek azonos lesz a műsora, a délutánira pedig a pedagógusok mellett más, fontos munkát végző vagy kisebbségi csoportokat is meghívtak.

„A mostani, XV. jubileumi újévi koncertünkre szintén meghívtuk és tiszteletjegyet biztosítunk a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek” – közölte Mága Zoltán, akinek fontos, hogy olyanok is eljussanak a koncertjére, akiknek a gazdasági helyzet ezt nem tenné lehetővé.

„Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért” – jelentette ki.