Meghalt Kirstie Alley színésznő

Meghalt Kirstie Alley színésznő

Kirstie Alley (Fotó: Instagram/Kirstie Alley)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenegy éves korában meghalt Kirstie Alley, miután nemrég rákkal diagnosztizálták – jelentették be a filmsztár gyerekei hétfőn este. A színésznő hetvenegy éves volt. True és Lillie Parker közleménye szerint édesanyjukat legközelebbi családtagjai vették körül, a Moffitt Rákközpont orvosai és ápolói pedig mindent megtettek, de már nem tudták megmenteni.

Kirstie Alley-t a magyar közönség leginkább a Nicsak, ki beszél-sorozatból ismerheti, John Travolta oldalán a színésznő játszotta a be nem álló szájú gyerekek édesanyját. Emellett évekig szerepelt a Cheers című sorozatban, 1987-től egészen 1993-ig. A szélesebb közönség ebben a szerepben ismerhette meg őt, a sitcom pedig a szakmai elismerést is meghozta számára, egy Emmy- és egy Golden Globe-díjat zsebelt be Rebecca Howe megformálásáért. Szintén hazavihetett egy Emmy-t az 1994-es David anyja főszerepéért, illetve több jelölést is begyűjtött a Veronica's Closet című, nálunk nem forgalmazott sorozatért.

Bár – ahogy a fentieken is látszik – a komolyabb szerepek szintén remekül álltak neki, a magyar közönség elsősorban olyan komédiákban szerethette meg, mint a Házinyúlra nem lövünk, a Kitúr-lak, a Kettőn áll a vásár vagy az említett Amy Heckerling-trilógia. A színésznő fénykora egyértelműen a nyolcvanas-kilencvenes évekre tehető, az ezredforduló előtt még olyan produkciókban bukkant fel, mint az Agyament Harry vagy a Szegény embert az Amish húzza.

Később sem vonult vissza, de jellemzően már inkább tévéfilmekben, illetve sorozatepizódokban láthattuk. Az utolsó filmjei a 2015-ös Accidental Love, illetve a 2020-as You Can't Take My Daughter voltak. Alley a filmjei mellett a bulvár gyakori szereplője volt, a különböző celeblapok előszeretettel kezdték ki őt. Ezekre is reagált 2005-ös, Fat Actress című minisorozatával. Emellett a különféle show-műsorokban is gyakori vendégnek számított, 2022-ben felbukkant még a Fox Álarcos énekes című műsorában.

Politikai nézetei is visszatérő témát adtak, különösen, hogy azok közé tartozott, akik Donald Trumpot támogatták a 2016-os és 2020-as választásokon. A nyilvánosságban emellett lehetett hallani arról is, hogy a szcientológia elkötelezett híve.