Meghalt Póka Egon

Meghalt Póka Egon

Póka Egon, a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori gitárosa basszusgitáron játszik a Kőbányai Szabadidő Központban 2011. december 3-án, ahol György István főpolgármester-helyettessel jótékonysági gitárestet tartottak. A bevételt a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány és a Down Alapítvány gondozóházának ajánlják fel.

Fotó: Mohai Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Életének 69. évében elhunyt Póka Egon basszusgitáros – írta a Magyarzene.eu. A lap információi szerint a zenész súlyos beteg volt.

A hírt az Indexnek Deák Bill Gyula erősítette meg. – Még nem tértem magamhoz a hír hallatán. Nehezen találok szavakat. Hatalmas művész és nagyon jó ember volt. Csodálatos dalokat írt, és a blues műfajban a világ egyik legjobb basszusgitárosa volt – mondta Deák Bill Gyula.

Póka Egon Benedek Máté Péter-díjas magyar basszusgitáros, zeneszerző volt. Zenei pályafutását a Metro együttes tagjaként kezdte, majd tagja volt – többek között – a Tűzkerék, az Olimpia, a Juventus és a P.Mobil együtteseknek, illetve a Hobo Blues Band-nek. Pályafutása során mintegy 200 dalt írt, és a Kopasz kutya című film zenéjét is ő szerezte. 2007-től a Póka Egon Experience nevű zenekarát vezette, amellyel saját számokat, illetve feldolgozásokat is játszottak.

Póka Egon a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskola alapítója, igazgatója volt.

Címkék: gyász, Póka Egon