Nagyon olcsó lesz a mozizás – pár napig

Nagyon olcsó lesz a mozizás – pár napig

Moziterem Magyarországon. Forrás: Cinema City PR.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legtöbb magyarországi multiplex mozit üzemeltető Cinema City idén november 3–6. között rendezi meg az úgynevezett „Filmünnepet”. A négy nap során minden fővárosi és vidéki mozijukban a 2D előadásokra 1100 forintba kerül a mozijegy, a 3D vetítésekre (IMAX 3D is) pedig 1300 forintért válthatnak az érdeklődők belépőt. (A 3D szemüvegekért ezen felül kell fizetni, ha nem viszünk magunkkal). Összesen több mint 40 különféle film közül választhatnak a nézők.

A kedvezményes jegyárak mellett a közpénzből készült magyar filmek (Blokád, Hétköznapi kudarcok, Veszélyes lehet a fagyi, Játszma) alkotóival találkozhat a közönség. Filmklubok, kerekasztal-beszélgetések és közönségtalálkozók színesítik e négy nap programját.

„A Filmünneppel egy olyan mozis év zárásához közelítünk, amit főként a pandémia alatti filmgyártás elmaradása és a bemutatók elhalasztásai befolyásoltak. A jegyeladási számok már közelítenek a 2019-es referencia-szinthez, a nézők elkezdtek visszatalálni a mozikhoz. Novembertől egy olyan új időszámítás indul, ami egészen 2023-ig a hollywoodi nagy közönségsikerekről szól majd. Még idén érkezik a mozikba a »Fekete Párduc 2.« a »Csizmás, a kandúr - Az utolsó kívánság« vagy az »Avatar – A víz útja«” – mondta Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketing igazgatója.

A Cinema City mellett más multiplex mozik is erre az időszakra időzítik kedvezményes jegyárú időszakukat. A fővárosban található Sugár Mozi például „Moziünnepet” tart, melynek keretében 990 Ft-ért kínál akciós mozijegyeket.

A Magyar Hang munkatársával, Gulyás Balázzsal is találkozhat a „Filmünnep” alatt, a publicista a veszprémi Cinema City moziban fog műsort vezetni a négy napos rendezvénysorozat alatt.