Rihanna pécsi kesztyűt viselt a Super Bowl-koncert közben

Rihanna pécsi kesztyűt viselt a Super Bowl-koncert közben

Rihanna és a kesztyű a Super Bowlon (Fotó: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara/Facebook)

Fotó: Christian Petersen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Facebookon adott hírt arról, hogy Rihanna barbadosi-amerikai énekesnő a Pécsi Gloves International (PGI, Magyarországon: Karma Pécsi Kesztyű) által gyártott piros kesztyűben lépett fel az amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjében, a Super Bowl szünetében.

Rihanna koncertje az utóbbi évek legsikeresebb ilyen fellépése lett, mivel az énekesnő korábban nyíltan elutasította, hogy ezen az eseményen lépjen fel, a feketékkel szembeni diszkrimináció miatt, most viszont kifejezetten egyszerű, a kritikusok szerint mégis magával ragadó minikoncertet adott. Emellett már régóta nem lépett fel a színpadon, és ezt az alkalmat használta ki arra, hogy vizuálisan bejelentse terhességét.

De most az a fontos, ami a kezén volt: egy pécsi kesztyű. Mint az iparkamara írja, több variáció is készült Rihanna számára, de a tűzpiros puha báránybőr kesztyű lett a befutó. Rihanna nem először viseli a cég által előállított terméket, így a méret levétele már nem is volt kérdés. Egy ilyen volumenű produkció esetében több szettel is készülnek a stylistok, viszont ez most egy különleges eset volt a kabát választásakor. A művésznő ezzel a szettel tisztelgett a tavaly elhunyt Andre Leon Talley tervező előtt.

A PGI-nek számos olyan együttműködése van, melyben neves sztárok és filmek szereplői viselik a kiemelkedő tudással rendelkező pécsi szakemberek munkáját. Az ilyen jellegű USA-ból érkező megkeresések Dorothy Gaspar (Gáspár Dóra) tervezőnek köszönhető, aki már rengeteg sztár kezére adta rá a PGI által készített termékeket.