Szorul a hurok Marilyn Manson körül

Szorul a hurok Marilyn Manson körül

Fotó: Livioandronico2013, Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb zenésztársai ítélték el Marilyn Mansont azok után, hogy a volt barátnők a rocksztár erőszakos viselkedéséről számoltak be. Elsőként Evan Rachel Wood színésznő állt ki, aki már korábban is beszélt az általa elszenvedett bántalmazásról. Akkor viszont még nem tisztázta, hogy Mansonról van szó. Miután most ezt megtette, a zenész több korábbi barátnője is előállt azzal, hogy folyamatos testi és lelki bánalmazásnak, megalázásnak voltak kitéve. Egy másik korábbi barátnő, Rose McGowan színésznő pedig azt mondta, ő ugyan nem tapasztalt hasonlót, de maximálisan az áldozatok mellett áll.

Wood az Instagram-posztjában azt írta, a Brian Warner néven született férfi éveken át mosta az agyát és alárendelt szerepbe manipulálta őt. A Westworld színésznője hozzátette, nem hajlandó a fenyegetésektől és megtorlástól való félelemben élni ezután. Az átéltekről többek között elmondta: volt, hogy arra ébredt, hogy Manson épp erőszakolja, mert utóbbi azt hitte, nincs magánál. Egyébként már korábban is aktív volt a szexuális abúzust elszenvedettek védelmében, 2018-ban például szerepet vállalt egy jogjegyzék ötven államban való elfogadtatásában.

Evan Rachel Wood után négy másik nő is a Mansontól elszenvedett bántalmazásról számolt be. Ashley Walters azt mondta, a történtek következtében poszttraumás stressz alakult ki nála, Sarah McNeilly szintén mentális problémákat említett. Ashley Lindsay Morgan azt mondta, a történtek következtében OCD-s lett, a zenésszel való kapcsolata megkeserítette az életét. A rocksztárral szemben 2011-ben egyébként már felmerült a nemi erőszak vádja, de akkor bizonyítottság hiányában ejtették az ügyet.

A zenész Instagram-posztjában tagadta, hogy mindez megtörtént volna, szerinte az érintettek elferdítették a valóságot. Érdekesen fogalmazott ugyanakkor posztjában Manson, azt állítva, hogy intim kapcsolatai mindig is konszenzuális alapon működtek hasonló gondolkodású emberekkel. Ez alapján úgy tűnt, mintha arra utalna, az abuzív cselekmények valóban megtörténtek, csak azokat szerinte exbarátnői is elfogadták. Egyébként korábban arról nyilatkozott Manson: minden nap arról fantáziál, hogy szétveri Evan Rachel Wood fejét egy kalapáccsal. Ügynöke viszont azt állította, ezt a nyilatkozatot nem kell komolyan venni.

A mostani botrány hatására szerződést bontott Mansonnal a kiadója, a Universalhoz tartozó Loma Vista. Kitették őt továbbá a Creepshow és az Amerikai istenek című sorozatokból, közölve, hogy a már leforgatott, de még le nem adott részekből is kicenzúrázzák őt.

Most pedig kiállt Mansonnal szemben a Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor is. Ők ketten korábban jó viszonyt ápoltak, de Reznornak a szavai szerint elege lett Manson alkohol- és kábítószerfogyasztásából, míg utóbbi arról beszélt, hogy Reznor tönkreteszi a bandáját. Manson egyébként egy 1998-as önéletrajzi könyvében azt állította, hogy társával együtt korábban zaklattak egy öntudatlan állapotban lévő nőt. A Nine Inch Nails frontembere most ezt kitalációnak nevezte, állítása szerint pedig fel volt háborodva akkor is, amikor kiadták Manson könyvét. Egyúttal hozzátette, huszonöt évvel ezelőtt minden kapcsolatot megszakított vele, és elítéli az erőszakos cselekményeket.

Felszólalt az ügyben a Limp Bizkitet vezető Wes Borland is, aki szerint minden, ami elhangzott, egyértelműen igaz. Elmondása szerint ott volt, amikor Manson együtt élt Evan Rachel Wooddal, járt a házukban is, és egyértelműen látta, hogy nincsenek rendben a dolgok.

A rocksztár legutóbbi, sorban a tizenegyedik albuma tavaly jelent meg We Are Chaos címmel. Művésznevét egyébként Marilyn Monroe színésznő, illetve Charles Manson sorozatgyilkos után választotta.