Így néznek az oroszok Orbán Viktorra – Kultúrtáj podcast

Így néznek az oroszok Orbán Viktorra  – Kultúrtáj podcast

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

M. Nagy Miklós a Kultúrtájban Oroszországról, Putyin bűnösségéről és arról, megtagadhatja-e valaki a saját nemzetét.

A magyar kormány egészségesnél erősebb Putyin iránti elkötelezettségét nagyon is számon tartják Oroszországban – mondta Kultúrtáj című műsorunkban M. Nagy Miklós műfordító, ruszista, a számos orosz szerzőt is megjelentető Helikon Kiadó vezetője. A fentiek mellett számos más téma és kérdés is szóba került a Kultúrtáj új adásában. A teljesség igénye nélkül:

– Meglepte-e M. Nagy Miklóst a háború kitörése egy évvel ezelőtt? – Miből fakad az érzés, hogy Oroszország legalább két, de akár több egymás mellett élő társadalomból áll?
– Mit üzennek ma a Dosztojevszkij egyes műveiben fellelhető „borzasztó gondolatok”?
– Olvasunk-e ma Magyarországon orosz irodalmat?
– A háború: cezúra. De vajon milyen lesz az új, háború utáni orosz próza? – Hogyan hatott a korábban magukat részben orosz, részben ukrán identitásúnak tartó ukrán írókra a háború?
– Valósággá válhat-e, amit számos orosz író régóta jövendöl, hogy a háború hatására felbomlik Oroszország? Milyen ország az elképzelt Moszkóvia?
– Milyen hatással lehet a birodalomra az Oroszországot jó pár évtizede sújtó demográfiai válság? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Magyar Hang Kultúrtáj podcastjának hatodik adásában.
Műsorvezető: Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs.