Kukorelly Endre: Kultúra nélkül szart sem ér semmi – Kultúrtáj podcast

Kukorelly Endre: Kultúra nélkül szart sem ér semmi – Kultúrtáj podcast

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akik a jelenlegi rendszert működtetik Magyarországon, a lelkük mélyén tudják, hogy nem „kóser”, amit csinálnak – mondta Kukorelly Endre a Magyar Hang Kultúrtáj című műsorában. Az író felidézte azt a 2010 és 2012 közötti időszakot, amikor az LMP színeiben országgyűlési képviselőként dolgozott: „Néztem közelről ezeket a fideszes gyerekeket, és láttam rajtuk a frusztrációt. Akkor még azt hittem, hogy majd kitombolják magukat, felülemelkednek a fájdalmaikon és úriemberként fognak viselkedni. De a mai napig mindenki pátyolgatja a saját frusztrációját, a politikában és a kultúrában egyaránt”.

• Kik azok a sértett művészek, akik az állami díjakról döntenek?
• Miért kell szóba állni Demeter Szilárddal?
• Meddig lehet elfogadni a hatalmon lévők bosszúvágyát?
• Hogyan válik a politikus függővé a hatalomtól?
• Miért fontos, hogy a magyar labdarúgó-válogatott győzzön?
• Hány lépés távolságra épült a felcsúti stadion Orbán Viktor házától?
• Vállalna-e még politikai szereplést?
• Mi az egyetlen érvényes állítás az ukrán–orosz háborúval kapcsolatban?

Műsorvezető: Ficsor Benedek és Wekerle Szabolcs

Ha csak hallgatná: 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.