Orbán Viktor vagyonát előbb-utóbb el fogják venni – Ungváry Krisztián a Kultúrtájban

Orbán Viktor vagyonát előbb-utóbb el fogják venni – Ungváry Krisztián a Kultúrtájban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs szükség kompromittáló felvételekre Orbán Viktorról, Vlagyimir Putyinnak ugyanis nem kell zsarolnia a magyar miniszterelnököt – mondta a Kultúrtáj című műsorunkban Ungváry Krisztián történész. – A két ország politikai berendezkedése alapvetően ugyanarra a struktúra épül – csak nálunk sokkal kevesebb az erőszak –, ezért Orbán Viktor miniszterelnök nem ítélheti el az orosz agressziót, hiszen azzal a saját rendszerét kellene kritizálnia. A sajtó kezelésétől az álpártok megszervezésén át az emberek manipulálásig rengeteg mindent importáltunk Vlagyimir Putyintól. Annak örülhetünk, hogy a Novicsokot még nem vettük át.

Ungváry Krisztián szerint a párhuzamok miatt mindkét vezető esetében nehéz elképzelni a békés nyugdíjas éveket. – Mivel a vagyonát sem Vlagyimir Putyin, sem Orbán Viktor nem jogszerűen szerezte, előbb-utóbb el fogják venni tőlük. Az ebül szerzett jószág, ebül vész el. Lehet, hogy eltelik ötven év, vagy száz év, de jó vége nem lesz a dolognak, az biztos – fogalmazott a történész, aki később hozzátette, a magyarok pénze Hatvanpusztán van, de erről nem lehet beszélni, ezért mutogat a kormány Brüsszelre.

• Mekkora a felelőssége Horthy Miklósnak a háborúba való belépésben, a kiugrás kudarcában, és a magyar zsidóság deportálásában?
• Miért sikerült a finneknek az, amibe mi belebuktunk?
• Mi a közös a szánkózni induló Simicska Lajosban és a Moszkva ellen forduló Jevgenyij Prigozsinban?
• Miben hasonlít Vlagyimir Putyin és Adolf Hitler, és mi a legfontosabb különbség kettejük között?
• Meddig hajlandóak védeni a bűncselekményeiket a magyar politikusok, és mikor fordulhat erőszakba a rendszer elleni tiltakozás?

A műsorvezető és szerkesztő Ficsor Benedek.