Veiszer Alinda: Vádolom a hatalmat, amiért hallgatásra kényszeríti az embert – Kultúrtáj

Veiszer Alinda: Vádolom a hatalmat, amiért hallgatásra kényszeríti az embert – Kultúrtáj

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Aki eljön a műsoromba, az tudja, hogy mire számítson, és többnyire válaszol is a kérdéseimre. De sokan mondták azt, hogy inkább nem jönnek el, mert akkor megkérdeznék tőlük olyasmit is, amiről vagy hazudniuk kellene, vagy őszintén felelnek, és abból később bajuk lesz. Vádolom a hatalmat, amely olyan légkört teremtett, ahol az emberek csendben maradnak, és nem mondják el a véleményüket. Olyan országban nem akarok élni, ahol azért nem mondhatod el a véleményedet, mert akkor nem csinálhatod azt, amiben jó vagy, mert elveszik tőled a lehetőséget – mondta a Kultúrtáj adásában Veiszer Alinda Prima Primissima díjas újságíró, szerkesztő-műsorvezető, aki 2021 eleje óta készíti online interjúsorozatát, amely a Patreon oldalán követhető.

• Mi történik, ha a kormány a saját céljaira akarja használni a kultúrát és a médiát?
• Valóban balliberális túlsúly jellemezte a médiát 2010 előtt?
• Mi az a téma, ami sokkal jobban érdekli a közönséget a politikánál?
• Lehet-e úgy beszélgetni egy értelmiségivel, hogy nem ejtünk szót a politikáról? 
• Vállalna szerepet egy új közmédia felépítésében?

Ezekre a kérdésre is választ kapnak a Magyar Hang új podcastja, a Kultúrtáj negyedik adásában. Az interjú után következő Utóhang vendége ezúttal Lakner Dávid volt, akivel A Király című sorozatról és Zámbó Jimmyről beszélgettek a műsorvezetők, Ficsor Benedek és ezúttal a Wekerle Szabolcsot helyettesítő Szerető Szabolcs.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.