„Ők sokkal jobban félnek” – Magyar Hang-ajánló

„Ők sokkal jobban félnek” – Magyar Hang-ajánló

Magyar Hang címlap 2018. szeptember 28.-október 4.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Hang 20. száma jelenik meg szeptember 28-án, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

„Ők sokkal jobban félnek” – Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért kezdett aláírásgyűjtésbe Hadházy Ákos, az LMP korábbi társelnöke. A politikus egymillió érdeklődőt vett célba, így gyakorolva nyomást a kormányra, amely inkább lesöpörné a kérdést az asztalról. A független parlamenti képviselőt kérdeztük az ellenzék ügyeiről és a kormánymédia támadásairól is. Interjú.

Giczy György: Kinek jutna eszébe Andy Vajnáról vagy Mészáros Lőrincről, hogy ők a kereszténydemokrácia a hiteles megjelenítői? Interjú.

Az „ördögtől” megszállva – Moszkva és Konstantinápoly szakításához vezethet az ukrán pravoszlávok függetlenedése.

LMP-s igen a Jobbikra és a Momentumra? Felülbírálhatóvá tennék az etikai bizottság döntéseit.

Váradi László üres vagyonnyilatkozattal vezette Demecsert, az önkormányzati ipari csarnok vázát felesége cégének telephelyén állíttatta fel, iratok igazolják a hivatali visszaélés gyanúját – derül ki cikksorozatunk második részéből.

„Nekem már nincsenek könnyeim” – Gömbvillám pusztította el a fiatal gazda élete munkáját: közel kétszáz kecske pusztult el a tűzvészben.

Korai volt az öröm, hogy az Iszlám Állam területeinek felszámolásával immár szebb napok várnak Irakra. Újabb háború elé néz az ország?

Boldogságtérképen a világ. Paraguay a legboldogabb, a magyarok eredménye pedig nem igazolta az előítéleteket.

A Watergate-ügy hatásai ma – őrkutya-e még a sajtó?

Harari és az oligarchák – Orbán Viktor kedvence új művében nem ír pozitívan az illiberális kísérletről.

Kilátástalanság az ezer traktor földjén – Dokumentumfi lm készült Lunguletu káposztatermelőiről.

Száz éve hunyt el Szabó Ervin. A könyvtárigazgató személye körüli viták újra aktuálissá váltak.

A válogatottságért könyökölni kell – Märcz Tamás-interjú.

Publicisztikák: Torkos Matild az Európai Ügyészségről, Gulyás Balázs a filmes kultúrharcról, Tompos Ádám a miniszterelnök luxusrepüléséről, Szerető Szabolcs a 2006-os és a mai Orbán Viktorról, Rakusz Lajos a Sargentini-jelentésről, Gazda Albert a sörökről, Puzsér Róbert Orbán Viktor megdönthetetlennek tartott uralmáról írt, Hegyi Zoltán pedig folytatta feljegyzéseit. Győrffy Ákos tárcával, Marabu rajzzal jelentkezett.

Kritikák Az Utoya, július 22. és a Caravaggio – Vérről és lélekről című filmekről, a fasori gimnázium első világháborús éveit bemutató kiállításról, Szilasi László és Paulo Coelho új könyvéről.

Keresse a lapot szeptember 28-tól, péntektől a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Címkék: Magyar Hang, ajánló

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.