Ellentámadásban a Fidesz

Ellentámadásban a Fidesz

Karácsony Gergely főpolgármester megérkezik a Fővárosi Közgyűlés ülésére a Városházán 2021. november 24-én. Balról Számadó Tamás főjegyző, mellette Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ti sem vagytok jobbak! – üzeni a Fidesz az ellenzéknek a Városháza-botránnyal vagy éppen a Jakab Péter magánéletében való vájkálásával. Az igazi címzett a választópolgárok közössége a következő üzenettel: erkölcsileg az ellenzék nincs a kormányoldal fölött. Egyik kutya, másik eb, akkor ugyan minek váltani? De van ám egy másik üzenet is az ellenzék felé: a fenyegetés.

Magasra emelte az ellenzék az erkölcsi mércét, amikor is több politikusa korruptnak, „a magyar történelem legkorruptabb kormányának”, „bűnözőnek”, „tolvajnak” nevezte Orbánékat, akikkel szemben kormányváltás után majd jönnek ám a „tiszták”, a korrupció ellen kérlelhetetlenül fellépők, élükön a Márki-Zay Péter-féle kék szalagosokkal. A probléma az, hogy miközben ez a narratíva a jelenlegi hatalmat az erkölcsi fertőben látja és láttatja, akarva-akaratlanul azt a képet közvetíti, hogy sokkal jobb minőségű, korrupciómentes, a gyanúnak még csak az árnyékától is mentes az ellenzék. Csak hogy ez túl szép, hogy igaz legyen.

Erről is olvashat a cikkben:
• Egyáltalán nem tűnik túlzásnak titkosszolgálati szálat felvetni.
• A Fidesz részéről nagyon is van értelme Karácsonyt támadni.
• A Fidesz, pontosabban a hozzá közel álló erők most erős figyelmeztetést küldtek az ellenzéki politikusoknak.

A teljes cikket a Magyar Hang november 26-án megjelent 2021/48. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!