Együtt állt ki az ellenzék Jakab Péter mellett

Együtt állt ki az ellenzék Jakab Péter mellett

Az ellenzéki pártok vezetői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egységesen álltak ki az ellenzéki pártok a kormánypárti sajtóban házasságtöréssel vádolt és láthatóan napokon keresztül megfigyelt Jakab Péter mellett.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a kormányzati médiakonglomerátumhoz – Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítvány (KESMA) – tartozó Bors már hétfőn is házasságtöréssel vádolta meg az ellenzéki politikust, legfrissebb cikkükben pedig ismét azt pedzegették, hogy hol vagy kivel tölti az éjszakát. Jakab Péter korábban is azt állította, hogy a kabinetfőnökének lakásáról van szó, ahol dolgozni szoktak, egyúttal perrel fenyegette meg az érintett médiumokat.

Az ellenzéki pártok közös közleménye szerint már „megannyi mindent elviseltek és elviselnek az Orbán-rezsim aljas, hazug hatalomgyakorlásával szemben, ám van egy vörös vonal”. Ezt ott húzzák meg, ahol az „állami pénzből fizetett, politikailag támogatott propagandasajtó kreált ügyekkel átlépi a magánszféra határait”. Márpedig most szerintük Jakab Péterrel ezt történt.

– Tiltakozunk a Jobbik elnökét, Jakab Pétert ért támadások ellen, egyúttal felszólítjuk a közéleti pitbullként használt (úgynevezett) sajtótermékeket: hagyjanak fel a tényeket nélkülöző, nemtelen, lejárató tartalmak készítésével! – közölték.

Az ellenzéki pártok szerint az Orbán-kormány hatalomgyakorlása már eddig is túlment minden határon: az elvileg terror- és bűncselekmények megelőzésére kifejlesztett Pegasus-kémszoftver megvásárlását a rendszerrel szemben kritikus, annak korrupciós és egyéb ügyeit feltáró civilek, újságírók, médiatulajdonosok, ellenzéki politikusok, aktivisták ellen használta fel. Ennek szerintük egyenes következménye, hogy – az 50-es éveket idézően – „nemcsak titkosszolgálati eszközökkel figyeli meg az egységes ellenzéket és politikusait, hanem egyenesen a lakásuk ajtaja elé küldi sajtómunkásoknak álcázott verőlegényeit, akik aztán kitalált történeteket és koholt vádakat terítenek a nyilvánosságban”.

Címkék: ellenzék, Jakab Péter