Városháza-ügy: újabb hangfelvétel szivárgott ki, Karácsony reagált

Városháza-ügy: újabb hangfelvétel szivárgott ki, Karácsony reagált

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb hangfelvétel szivárgott ki az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán. A kormánypárti Borsonline szerint az „Anonymus” által küldött felvételen Gansperger Gyula üzletember bizalmasa, Bodnár Dezső, illetve a fővárosi ingatlanok – beleértve a Városházát is – iránt érdeklődő befektető hangja hallható.

A hangfelvételen az az állítás hangzik el, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál semmiféle pozícióval nem rendelkező – Berki Zsolt a kulcsszereplője az úgynevezett „jutalékos rendszernek”, aki képes lehet elérni, hogy egyes pályázatokat az elnyerésükre aspiráló cégekre szabva írjanak ki. Ugyanakkor az ilyen és ehhez hasonló állításokat már korábban cáfolta a főváros, most pedig ismét megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester, aki egy bizonyos „Antalt” sejt az Anonymous-álarcos ember mögött. Ugyan nem nevezi teljes nevén az illetőt, tény, hogy a kormánypártok életében az egyik legjelentősebb Antal nevű politikus nem más, mint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője.

Karácsony pénteken egészen pontosan úgy fogalmazott: „Tisztelt Anonymus úr, kedves Antal! Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.”

A főpolgármester szerint ha valóban segíteni kívánja a vizsgálóbizottság munkáját „Anonymus úr, Antal”, azt szerinte háromféleképpen is megteheti. Egyrészt hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes hangfelvételt, teljes terjedelmében, vágatlanul, „mivel úgy tűnik, akármerre megy ez a Gansperger nevű NER-es, a Fidesz és az Orbán-család könyvelője, ott készül egy hangfelvétel, amelyben Gansperger önmagát vádolja bűncselekménnyel”. Második lépésnek azt javasolja Karácsony, jöjjön el a vizsgálóbizottság elé az Anonymous-maszkos, „jöhet tőlem maszkban is, vagy szóljon a megbízóinak, úgy tervezzük majd az üléseket, hogy azok ne a kormányülések vagy a Fidesz elnökségi üléseinek napjára essenek. Igény esetén orosz tolmácsot biztosítunk”. Végül, de nem utolsó sorban a Google-t ajánlotta a szivárogtató figyelmébe Karácsony, mert szerinte ha azt használnák, „tudnák, hogy a Fővárosi Önkormányzat az ingatlanértékesítéseit nyilvános pályázat alapján végzi. A kiírások sablon szerint készülnek, azokban olyan feltételek nem szerepelnek, amelyek a potenciális vevők körét leszűkítenék”. 

– Ami pedig az általam és a városvezetés egyetlen tagja által sem ismert, sokat emlegetett Berki nevű NER-es ingatlanost illeti, nos, őt évekkel ezelőtt Tarlós István helyettesének kérésére fogadta a vagyonkezelő vezetése még az előző városvezetés idején. A további manipulációkhoz, hazug lejáratásokhoz jó emésztést kívánok Önnek (Önöknek), kérem adja át megbízóinak, hogy ha már budapesti ügyekkel foglalkoznak, ugyan utalják már a fővárosi közösségi közlekedésnek törvény szerint járó 12 milliárd forintot a budapestiek érdekében – zárta posztját Karácsony.

Miután a hangfelvételekkel kapcsolatba hozták Bajnai Gordon volt miniszterelnököt is, ő pénteken azt jelentette be: feljelentést tesz.