Kötelezővé tette dolgozóinak az oltást a Mediaworks

Kötelezővé tette dolgozóinak az oltást a Mediaworks

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kötelezővé tette dolgozóinak az oltást a kormánypárti Mediaworks – értesült a Magyar Hang. A médiacég erről szerda délután, levélben értesítette munkatársait. Mint írták, „a folyamatosan romló járványügyi adatok ismeretében” most látták elérkezettnek az időt, hogy éljenek a kormányrendelet adta felhatalmazással. A levél szerint „felelősen gondolkodó és cselekvő munkáltatóként” azt a döntést hozták, hogy december 31-e után valamennyi kockázatos munkakörben dolgozó személy számára a munkavállalás feltétele a vakcina felvétele. Valamennyi olyan munkakört kockázatosnak tekintenek, amely esetében a munkavállalók másokkal egy légtérben dolgoznak, esetleg üzleti vagy más partnerekkel találkozhatnak. A mai nap előtt már kétszer oltott és védettségi igazolvánnyal rendelkező munkatársak esetében a döntés semmilyen gyakorlati következménnyel nem jár. Csak az élvez mentességet ez alól, aki orvosi papírral igazolni tudja, hogy számára az oltás felvétele ellenjavallt. Az oltás felvételének határideje december 31.

Kerestük a Mediaworksöt a döntés kapcsán. Érdeklődtünk, a döntés minden egyes munkavállalót érint-e, vagy vannak olyanok, akiket nem sorolnak be ebbe a kockázati csoportba. Továbbá kérdeztük őket arról is, hogy van-e felmérésük arról, a Mediaworks dolgozóinak hány százaléka oltotta be eddig magát.

Múlt héten a Gemišt készített összeállítást arról, a magyar médiacégek közül kik tervezik kötelezővé tenni az oltást a munkavállalóik számára és kik nem. Kiderült, hogy a Milkovics Pálhoz és Shabi Michaeli grúz üzletemberhez tartozó kiadó lapjainál, tehát a 168 Óránál, a Pesti Hírlapnál, az Elle-nél és a Neokohnnál kötelezővé teszik az oltást. A Brit Média hírigazgatója, Trencséni Dávid elmondta, a döntés minden munkavállalójukra érvényes. A Blikket vagy a Glamourt is birtokló Ringier Axel Springer azt mondta, még egyeztet a dolgozóival a kérdésben. A Telex, a Klubrádió, a Jelen, a Magyar Demokrata és az Átlátszó is azt mondta, ők nem teszik kötelezővé a vakcina beadását. A Magyar Hangtól a Gemišt azt a választ kapta, hogy a munkatársak saját elhatározásukból a legkorábbi lehetséges időpontban beadatták az oltást, így további intézkedésre nincs szükség.