Távozik a Vasarnap.hu főszerkesztője, aki korábban neonáci tüntetések aktív részese volt

Távozik a Vasarnap.hu főszerkesztője, aki korábban neonáci tüntetések aktív részese volt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott Horváth Tamás, az adóforintokból támogatott Vasarnap.hu portál pár nappal ezelőtt kinevezett főszerkesztője, és az egyik szerző, Kassab Adonis sem dolgozik többé a lapnak – írja a Media1. Mint a médiaügyekkel foglalkozó portál emlékeztetett, Horváth személye körül az elmúlt napokban országos botrány robbant ki, kiderült ugyanis, hogy a frissen kinevezett főszerkesztő korábban aktív résztvevője volt az Erő és Elszántság nevezetű, szélsőjobboldali, neonáci szervezet tüntetéseinek, a fehér európaiak életterét féltette, Hitler propagandaminiszterének, Göebbelsnek a jelszavát skandálta, és az európai kultúra védőinek állította be a náci németeket.

A kormánybarát Vasarnap.hu egy közleményben jelentette be csütörtökön este a főszerkesztő és a külsős szerző távozását.

Horváth augusztus elején igazolt át a Fidesz-közeli Kesma (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) egyik termékétől, a 888.hu portáltól a Vasarnap.hu-hoz. „Kinevezésére annak ellenére került sor, hogy személye, szélsőséges írásai közül az egyik már a 888-nál is nagy botrányt kavart: olyannyira, hogy akkori egyik, Hitlert és Szálasait méltató írását G. Fodor Gábor főszerkesztő a megjelenés után utólagosan kénytelen volt eltávolíttatni” – emlékeztet cikkében a Media1.

A médiaügyi hírportál pénteki anyagában arról is tájékoztatott, ezzel párhuzamosan közben a Brit Mediához tartozó zsidó hír- és és véleményoldal, a Neokohn.hu megbocsátott a karlendítős munkatársának. „Gyenge Dániel náci karlendítéseket tett, és nyilas zászló előtt pózolt. A néhány évvel ezelőtt készült fotókat éppen a Vasarnap.hu publikálta” – emlékeztet a Média1.

A beszámoló szerint a Neokohn.hu-t működtető, Shabi Michaeli izrael-grúz üzletember és Milkovics Pál üzletember tulajdonában lévő, a 168 Órát és a Pesti Hírlapot is megjelentető kiadóvállalat a történtek után azonnal számonkérte külső szerzőjét. Gyenge Dániel, aki elismerte a képek hitelességét, elnézést kért, és „fiatalkori útkeresésnek” nevezte a történteket. A Media1 kiadói vezetőségből megerősített információi szerint elfogadták Gyenge bocsánatkérését és megtartották az újságírói pozícióban.