Egy fideszesnél többre tartok egy Mi Hazánk-ost, mert az legalább fasiszta

Egy fideszesnél többre tartok egy Mi Hazánk-ost, mert az legalább fasiszta

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azon a Magyarországon, ahol bárminemű elv felvállalása harminchárom éve gúny tárgya, és ahol mára az érdek mindenhatósága lett megtéve erkölcsi normának, fontosnak érzem, hogy kiálljak az érték fogalmának jelentése mellett. Nagyon nem helyeslem azokat az elveket, amelyeket Toroczkai László meg a társai vallanak és hirdetnek: barbár, szubhumán elveknek vallom azokat – de tagadhatatlan, hogy elvek. Egy embert akkor is lehet tisztelni az elveiért, ha egyetlen szavával sem értek egyet: egyszerűen csak tisztelhetem azért, mert őszintén hisz abban, amit mond – és a fideszesekkel való összevetésben meg kell adnom a Mi Hazánk-osoknak ezt a tiszteletet. Orbán Viktor velük szemben abban a pillanatban dobja el az úgynevezett elveit, amint az ellenkezőjüket méri fel politikai piackutatásával meg geotaktikai ravaszkodásával, az övéi pedig főszerkesztőtől közmunkásig önérzetesen igazodnak a megváltozott párthatározathoz. A fasizmus egy elv – ennek megfelelően több mint a semmizmus.

Magyarország kormánya Azbej Trisztán vezetésével keresztényvédelmi államtitkárságot tart fenn, a keresztény Örményországból származó államtitkár pedig lépten-nyomon rendkívüli aggodalmat tanúsít Svédország iszlamizációjával kapcsolatban – amikor azonban az egyik keresztény népét, az örményt muszlim azeriek mészárolják, az államtitkár úr torkában egy hang nem rezdül másik keresztény népe, a magyar füle hallatára, hisz Árpád vezér unokáinak nagyfőnöke, a keresztény Európa védelmezője éppen Azerbajdzsán muszlim vezérével, a bűnöző Alijevvel seftel. Kurzusának színe-virága önfeledten élvezkedik az érdek érték feletti diadalában, és imádatával hódol annak, aki a romlottság e fokát számára magyarságnak, nemzettudatnak meg kereszténységnek hazudja. Elvégre ők nem keresztények, hanem trollok, úgyhogy nem muzulmánok és keresztények konfliktusában kell oldalt választaniuk, hanem tömeggyilkosok és áldozatok között – és hát hülyék lennének az áldozatok pártjára állni. Voltak a magyarok már épp elégszer áldozatok, úgyhogy ha most más népeket is feláldoznak, csak hajrá! Bocsásson meg a világ, hogy a magyarok becstelenek! Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt – úgyhogy rendbe’ vagyunk, értem?!

Orbán Viktor kezelési útmutatót ad magához, amikor azt mondja, hogy „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”. Hogy is hívjuk azt, aki mást mond, és mást csinál? Hazugnak? Farizeusnak? A miniszterelnök önvallomása ajánlás a kurzusának is. Amit nyer: ravaszság. Amit elszenved: romlottság. Magyarországon arra, aki túl sokszor lyukad ki Orbán Viktor személyére a hazai közélet ügyeit értelmezve, a rendszerhívek rásütik, hogy Orbán-fóbiás. Abban az országban, amelyik szektorral-vármegyével Orbán Viktoron belül terül el, aki ezzel kiérdemli az Ország Viktor megnevezést, a miniszterelnököt túl gyakran szóba hozni fóbia. Ennél cinikusabb duma itt, ma, magyarul nincs. A posztmodern viktoriánusok azt a mondást emlegetik, amit a liberális értelmiségiek szoktak előadni a konteóhívőknek: „a világ egy bonyolult hely, nincs egyetlen képlet rá” – élvezkednek. Csakhogy a képlet úgy fest, hogy a világ valóban bonyolult hely, de Magyarországnak csak két törvénye van: az egyik az, hogy ami Ország Viktort érdekli, arról ő dönt; a másik az, hogy ami Ország Viktort nem érdekli, arról az dönt, akire rámutat. Mit tegyen hát magával az, akinek ezen a Magyarországon a politikáról újra meg újra a miniszterelnök jut eszébe? Szedjen netán gyógyszert?

Milyen érzés lehetett a hetvenes évek Magyarországán megkapni azt, hogy Kádár-fóbiás, aki szerint itt minden Kádáron áll vagy bukik? Milyen érzés lehet a mai Fehéroroszországban Lukasenka-fóbiásnak minősülni ugyanezen az alapon? Ugyan miért tehetne Magyarországon mindenről az állam és a gazdaság teljhatalmú ura? Hisz George Soros, Ursula von der Leyen, Guy Verhofstadt, Judith Sargentini, Daniel Cohn-Bendit és Volodimir Zelenszkij lépten-nyomon a levesébe köp, Joe Biden meg dollárokat gurít, hogy felnövessze az ellenzékét, amelynek pártjait és politikusait Ország Viktor gondosan metszegeti, mint megannyi apró bonsait, hogy mindörökké törpék maradjanak, és soha ne hívhassák ki őt. Ugyan mit jelent a hazaárulás, ha nem azt, hogy az ellenzékiek külföldről pénzhez jutnak, és van pofájuk abból kampányolni, hogy ne csak Ország Viktornak lehessen köztéri plakátja, hanem nekik is? Egyáltalán: miért akarnak Magyarország ellen kampányolni, ha nem idegen érdekek képviseletében? Miért nem támogatják inkább Ország Viktor nemzetépítő és burzsoáziafejlesztő munkáját azzal, hogy jelentéktelenek és esélytelenek maradnak az idők végezetéig, ahogy azt ő megkívánja? A romlott szolgák országában a valóság értelmezése fóbiás hisztéria, a közszolgáltatások lerohasztása, Kelet-Magyarország elsorvasztása büszke hazafiság, a politikai alternatíva felállításának puszta kísérlete nemzetárulás, a cinikus röhögés azeri muzulmánok keresztényüldözése felett önérzetes kereszténység. Kipcsakföld államformája: hódoltság. Megnevezése: terület. Intézményrendszere: Orbán Viktor. Ideológiája a g.cizmus, himnusza a Nélküled, zászlaja a fordítva visszafoltozott lyukas zászló, címere a ferde kereszt.

Olvasna még Puzsér Róberttől? Kattintson!

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2023/41. számában jelent meg október 13-án.