Publicisztika

Gripen az aktatáskában

Gripen az aktatáskában

Min változtat az, hogy a svéd miniszterelnök Budapestre utazik, és tárgyalásokat folytat a magyar miniszterelnökkel? Talán csak nem nyomást akar gyakorolni? Vagy csokoládét fog osztogatni? Esetleg hoz néhány Gripent is magával az aktatáskájában?
A független sajtó diadala

A független sajtó diadala

A kegyelmi ügy digitális feldolgozása (és persze nyilvánosságra hozása) a szabad sajtó győzelmét hozta. Bár ha jobban belegondolunk, igazából hírverseny sem lehetett nagyon, hiszen az állami médiát nem a hírszerkesztőségek irányítják, hanem a Fidesz pártapparátusa.
Elveszett pillanat

Elveszett pillanat

Ahogy Poncius Pilátus a tömeg tagjai elé terjesztette Krisztus kivégzésének tervét, hogy így átterhelje rájuk a gyilkosság felelősségét, aztán mossa kezét, a jelenkor populista politikusai éppígy nem vállalják a folyamatok formálásának görnyesztő ódiumát.
Omerta

Omerta

Három esztendeig voltam az MTI digitális főszerkesztője – azóta értem a rendszerekből kilépők pszichológiáját, a folyamatot, ahogyan aszalódnak, miközben érlelődik a gondolat az elhatározásig.
Huzavona

Huzavona

Tökösen kitartottunk. Nem törökösen, hanem még olyanabbul: tökösen. Valakinek kell lenni az utolsók utolsójának is, nyilván. Hogy a törököknek mi hasznot hozott ez a huzavona, az nem titok. Hogy nekünk mi kárt okozott ez a huzavona, hát az se titok.