Szavak, amiket nem írhatsz le a Facebookon

Szavak, amiket nem írhatsz le a Facebookon

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dézsavű

Volt nekem egy öregecskedő olasz autóm, a legrosszabbkor került hozzám, amikor mindenki már el akarja adni a sajátját, nem kellett volna megvenni, nyilván, de hát szerelem első látásra, mondom, hogy olasz. Szerettem, az volt a tervem, hogy megtartom örökre, milyen menő oldtimer lesz belőle, csakhogy plátói volt az érzelem, ő mindent elkövetett, hogy az agyamra menjen, én pedig mindent megbocsátottam, mert most már biztos jó lesz, hogy végül 50-50 arányban osztozzunk a hűtlen dögön a szervizzel, havi két hét nálam, két hét náluk. És ez igazán drága és idegesítő mulatság.

Ez onnan jutott eszembe, hogy mostanság nagyjából ilyen arányban osztozom a nyilvánosságon a Facebookkal, bár ha jobban utánaszámolok, a mérleg az önmagától totálkáros olasz járgány felé billen, ugyanis a harminc napos tiltások után egyre jobban szűkül az időintervallum, amelyet a közösségi oldalon tölthetek. Amíg a vidéki utak fotóit, videóit osztom meg, nincs baj, de aztán jön valami rázósabb téma, és szinte azonnal megjelenik egy digitházmester, hogy véget vessen a szabadlábonságomnak.

Tegnap például a Flaszter 51-ik adásának egyik témájából írtam posztot, miszerint hogy fog kinézni a magyar társadalom 2034-ben. Nem hiszem, hogy lenne ennél fontosabb ügy, ezért is vágott mellbe az írás, amely az apropót adta, Reichert János eszmefuttatása, amiben olyan tételek is szerepelnek, hogy amennyiben nem teszünk semmit, a súlyosan elöregedett, alig 8,5 milliós magyarságon belül 4,5 milliós aktív réteg áll majd szemben egy 3,5 milliós passzívval.

Flaszter 51. - 2034-ben több lesz a cigány kisbaba, mint a nem roma? | Magyar Hang

Dévényi István e heti vendégei: Gulyás Balázs publicista és György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője.

A tanulmány fontos része a cigányság jövője, úgymint másfél évtized múlva már több lesz a cigány újszülött, mint a nem cigány. Amiben nem az a baj, hogy cigány gyermekek születnek, hanem az a baj, hogy a jelenlegi kormányzati semmittevést és szőnyeg alá seprést meghosszabbítva 2034-ig azt kapjuk, hogy ezek a gyermekek zömmel a kilátástalan szegénységbe születnek majd bele, s lesz belőlük 1,3 millió nincstelen.

Erről szólt a poszt, de hát nem lehet ám ilyet. Arccal, névvel jött a feljelentő, még büszke is volt magára. S most ugyan csak hét nap büntetést kaptam, nem is értem, mire a kegy, de a leckét megtanultam.

Mostantól, pontosabban egy hét múlvától nem fogok a kisebbségek sorsával foglalkozni. És nem fogom megvédeni azokat a közszereplőket sem, akiket a homoszexualitás valótlan vádjával illettek, illetnek, eddig ugyanis ezért kaptam a legtöbb kitiltást. Zseniális, nem? Amikor leírtam, hogy igenis a kormánymédia lebuzizta Vona Gábort, szinte azonnal repültem. És most, hogy leírtam, hogy oktatás, oktatás, oktatás, különben össznépileg bajban leszünk 2034-ben, egy óra múltán lecsapott rám az önkéntes Facebook-csendőrség.

Ki a Facebook gazdája? | Magyar Hang

Ideje, hogy Mark Zuckerberg végre felelősséget vállaljon a kétes jövőért, amit a bolygóra szabadított.

A rendszer pedig nem mérlegel, visszaesőknél meg pláne nem.

Persze röhöghetnék az egészen, mert nem hiszem, hogy rajtam kívül túl sokan alkotjuk a „jovgédő, aki azzal követte el a bűnt, hogy megnevezte a jogvédetteket” halmazt, de mégsem vagyok jókedvű.

Ebben az új nyilvánosságban nekünk, oligarcha- és pártmenteseknek csak a közönségünk, közösségünk maradt. Új szakkifejezést is kitaláltam kínomban: nekünk a legmagasabb a közösség-kitettségünk. Egy kis önreklám: augusztus 27-én jelenik meg az első regényem, s erről érthetően szeretném folyamatosan tudósítani a követőimet, mert potenciálisan ők lesznek az olvasóim is.

Úgyhogy maradnak a tájképek, az építészeti örökségről készült fotók és az úti beszámolók, bár ha nem figyelek, ezeknél is el tudok követni valamit. Bármit.

Péntektől kapható a nyomtatott Magyar Hang legfrissebb száma. Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál a 2019/33. számban? Itt megnézheti!