Putyin nimbusza megkopott, sokan már csak bunker papának hívják – Reptér Kaiser Ferenccel

Putyin nimbusza megkopott, sokan már csak bunker papának hívják – Reptér Kaiser Ferenccel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország puccs után. Korábban szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy Putyin ellen bárki is megpróbálkozna bármiféle államcsínnyel. Most ez is megesett. De mennyire tekinthető komolynak Jevgenyij Prigozsin és magánhadseregének, a Wagner-csoportnak a puccskísérlete? Mit mutat az orosz haderő állapotáról az, hogy egy ilyen lázadás-kísérletet el lehetett indítani? Az orosz haderő miért nem lépett fel sokkal keményebben a Moszkva-felé tartó Wagner-egységekkel szemben? Mi állhat a mögött, hogy ilyen gyorsan lezárták Prigozsin akcióját? A történtek milyen hatással lehetnek az ukrajnai invázióra, és főleg Putyin népszerűségére, hatalmára, rendszerére nézve? Várható-e tisztogatás az orosz eliten belül? Mennyire csupán csak egy nyugati vágyvezérelt elképzelés, hogy egy ilyen belső ribillió sikerrel járhat és megdöntheti Putyin rendszerét?

A történtek, illetve az elmúlt időszak fényében – Paks II beruházás, energetikai együttműködés, ukrán hadifogoly-ügy – hogyan alakul az orosz-magyar viszony? A hipotézisek mezsgyéjén: mi lenne az orosz-magyar viszonnyal egy sikeres orosz államcsíny esetén? A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Kaiser Ferenc volt Reptér című külpolitikai műsorunk vendége.

Az e heti brüsszeli percekben az uniós-orosz viszony aktuális helyzetét vesézzük ki tudósítónkkal, Arató Lászlóval.

A műsor podcastként is meghallgatható. Iratkozzon fel Podcast-csatornáinkra: SpotifyGoogle PodcastsApple Podcast.