Orbán Viktor egy hős Szerbiában – Reptér Majláth Ronalddal

Orbán Viktor egy hős Szerbiában – Reptér Majláth Ronalddal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarverésektől a legnagyobb barátságig: avagy hogy alakultak a szerb-magyar kapcsolatok az elmúlt években? Hogy lehet, hogy ma az egyébként nacionalista-populista Aleksandar Vucic szerb elnök számít Orbán Viktor magyar kormányfő legszorosabb szövetségesének? Vajon mi lehet az oka, hogy jelenleg Orbán a legnépszerűbb külföldi politikus Szerbiában? Mit profitálunk mi, és mit nyer Belgrád a stratégiai partnerséggel? Nagy játékosnak számít-e Magyarország Szerbiában? Miért tartanak jobban az illegális bevándorlástól a Szerbiában élő magyarok, mint a szerbek? A hosszú évek huzavonáját látva mekkora a támogatottsága az EU-csatlakozásnak ma Szerbiában? Létezik-e orosz út Belgrád számára?

Többek között ezekről beszélgetett Reptér című külpolitikai háttérműsorunkban két külpolitikai újságíró kollégánk, Balogh Roland műsorvezető, és a Szerbiát, illetve a Balkánt folyamatosan járó, megannyi témában helyszíni riportokat készítő Majláth Ronald.

Az e heti brüsszeli percekben pedig Szerbia uniós kilátásairól, az EU-csatlakozásuk állapotáról, illetve arról beszélgettünk Arató László brüsszeli tudósítónkkal, hogy vajon Belgrád mennyire követi Brüsszel diplomáciáját az orosz-ukrán háború vonatkozásában.

Csak hallgatná?

Külpolitikai műsorunk most még mindenki számára elérhető, a későbbiekben csak előfizetőink számára hallgatható. Ha szívesen követnék adásainkat, kérjük fizessenek elő a Magyar Hangra, hiszen lapunk kizárólag az olvasóknak és a támogatóknak köszönhetően működik. Aki idő- vagy helyhiány miatt nem a nyomtatott változatot választaná, előfizethet a Magyar Hang Pluszra, és olvashat minket online is. Fizessenek elő, támogassák a Magyar Hangot, kövessenek bennünket a Facebookon és iratkozzanak fel a YouTube-csatornánkra.