A fogával húzott el egy 40 tonnás, T72-es harckocsit a magyar erősportoló

A fogával húzott el egy 40 tonnás, T72-es harckocsit a magyar erősportoló

Sinka Zsolt a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában a fogsorával vontat egy T-72-es harckocsit. Forrás: honvedelem.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken délután a Honvédelmi Minisztérium (HM) honlapja, a honvedelem.hu tudatta a nagyközönséggel, hogy egy férfi, Sinka Zsolt, ahogy a HM hírportálja fogalmaz: „a magyar erősport egyik legismertebb képviselője” a fogsora segítségével vontatott el egy 40 tonnás, T72-es típusú harckocsit.

Az eseményre – melyet a honvedelem.hu videón is megörökített – a Magyar Honvédség tatai 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában került sor. Sinka Zsolt a videóban köszönetet mondott a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy „ez az elhúzás létre tudott jönni”.

A férfi elmondta, hogy „ilyen még nem volt a világon, hogy valaki emberként bármilyen lánctalpas járművet elhúzott volna”. Sinka erősportoló azt is elárulta a HM hírportáljának, hogy a tervei között szerepel a pápai katonai repülőtéren állomásozó Nehéz Légiszállító Ezred 128 tonnás Boeing C17 szállító-repülőgépének foggal történő elvontatása.

Korábban több lap is beszámolt róla, hogy Sinka rendszeresen húz el az állkapcsával és a fogsorával különböző nehéz tárgyakat, közlekedési eszközöket, sőt, a 10 éves gyermeke is a fogával húz el gépkocsikat.

Az eseményen készült képgalériát ezen a linken tudja megtekinteni.