A paralimpiai futópályán kérte meg egy segítő vak futó párja kezét

A paralimpiai futópályán kérte meg egy segítő vak futó párja kezét

Fotó: Paralympic Games/Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keula Nidreia Pereira Semedo zöld-foki-szigeteki vak futónő csak negyedik lett a 200 méteres síkfutás paralimpiai előfutamában, de azért nagyon nem búslakodott. A segítője (egy látó futó, aki vezeti az atlétát), civilben a partnere, Manuel Antonio Vaz da Veiga, ugyanis a célba érkezés után azon nyomban megkérte a kezét, írja a CNN.

A többi versenyző és segítőik köréjük gyűltek, és együtt örültek. Sajtóértesülések szerint Semedo igent mondott.

„Elállt a szavam, annyi érzelem gyülemlett hirtelen fel bennem. Pusztán az a tény miatt, hogy itt lehetek a paralimpián, nem is éreztem a lábaimat, annyira ideges voltam. De most, ezzel a lánykéréssel már túl sok érzelem kavarog bennem ahhoz, hogy megfogalmazzam, hogyan érzek most” – nyilatkozta később Semedo.

A futónő szerint álmodott róla, hogy férjhez megy, de eddig még nem volt szó róla, így teljes meglepetésként érte a dolog. A vőlegény elmondta, hogy már 11 éve együtt vannak, és úgy gondolta, hogy a tokiói paralimpia – Semedo első paralimpiája – tökéletes alkalom lesz a lánykérésre.