Elhunyt Török Péter korábbi MLSZ-főtitkár

Elhunyt Török Péter korábbi MLSZ-főtitkár

Gyertya (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszan tartó, súlyos betegség után 82 éves korában elhunyt Török Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábbi főtitkára – írta az MTI.

Az MLSZ hétfői beszámolója szerint labdarúgóként 1973-as visszavonulásáig a Haladás VSE-ben szerepelt. Már játékosként edzősködött az ifjúsági csapat mellett, később pályaedző lett, 1981-ben pedig átvette a szakmai munka irányítását a szombathelyi együttesnél, amelyet öt szezonon keresztül vezetett. Az 1986-os világbajnokság után rövid ideig a válogatott pályaedzői posztját is betöltötte. Később a görög Olimpiakosz Pireusznál volt másodedző Komora Imre mellett, majd a norvég Myre csapatának szakmai munkáját irányította. A kilencvenes évek elején ismét a Haladásnál volt vezetőedző, majd legnagyobb sikerét a Kispest-Honvéd kispadján érte el, ugyanis 1996-ban elhódította a Magyar Kupát a piros-feketékkel.

Sportvezetőként két időszakban a Haladás VSE ügyvezető elnökeként tevékenykedett, majd 1987-ben az MLSZ közgyűlése az első önálló főtitkárának választotta meg, ezt a munkakört 1989 decemberéig látta el.

Címkék: gyász, Török Péter