Erdei Zsolt: Eszemben sincs másra tolni a felelősséget

Erdei Zsolt: Eszemben sincs másra tolni a felelősséget

Erdei Zsolt (Fotó: Facebook/Erdei Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemrég derült ki, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az ifjúsági ökölvívó-világbajnokság megrendezését követően csődveszélyes helyzetbe került. Úgy túlköltekezte magát a MÖSZ, hogy jelenleg 342 millió forint a hiánya, és az alkalmazottak még a fizetésüket sem kapják meg. Alig maradt valami a kasszában, a vizsgálat elkezdődött, ugyanakkor az elnökségben megindult az erjedés: egy elnökségi tag már benyújtotta a lemondását. A magyar kormány április 25-i határozatában rendezési jogdíj címen 200 ezer svájci frankot, valamint 233 081 980 forint rendezési költség fedezetet biztosított a szövetségnek az augusztus 20-31. közötti ifjúsági ökölvívó-világbajnokságra. Ehhez jött a nemzetközi szövetségtől kapott, minden résztvevő után járó napidíj. Nos, ebből a hatalmas összegből lett aztán a 342 millió forintos hiány. Felvetődik a jelenlegi elnök, Erdei Zsolt szerepe.

„A valós hiányunk 342 millió forint. Az is tény, hogy az államtól a fenti összegeket a MÖSZ megkapta nyáron. A résztvevők összes napi költségét viszont meg kellett előlegeznünk, ez az összeg megközelítőleg 270 millió forint volt, amelyet az állami támogatásból és a szövetség kasszájában lévő, mobilizálható tőkéből fizettünk ki. Miután több mint száz ifjú bokszolóval kevesebben jöttek el a vb-re, mint amennyien előre jelezték, így a visszamondások után nem kaptuk meg a napidíjak egy részét. Hogy ez pontosan mekkora ráfizetés volt, azt a vizsgálat fogja kideríteni” – állította lapunknak adott exkluzív interjújában Erdei Zsolt.

A MÖSZ elnöke többek között arról is beszélt, hogy a sajtóban megjelentekkel ellentétben Győrtől sosem kaptak ingyenes ajánlatot az aréna használatára, és a tárgyalások megrekedését követően a márciusi elnökségi ülésen Balogh Sándor elnökségi tag felajánlotta a Duna Arénát, amit egyhangúlag elfogadtak. Állítása szerint csak két új ringet vásároltak, azt is a nemzetközi szövetség (AIBA) nyomására, ugyanakkor nem tagadta, októberig tényleg nem volt elnökségi ülés.

Hogyan vesztette el Borkai Zsolt Orbán Viktor bizalmát? - Magyar Hang

Az olimpiai bajnokból lett sportvezető kicsivel több mint egy éve ugyanúgy járt, mint azok, akik ellent mertek mondani a miniszterelnöknek.

„Én a ringből jöttem, és noha sokat tanultam az elmúlt időben, de még mindig vannak olyan dolgok, amivel nem vagyok tisztában. Ettől függetlenül eszemben sincs másra tolni ez ügyben a felelősséget. Legfeljebb több segítséget vártam volna az illetékesektől” – mondta Erdei, aki hozzátette, a Valtonnal nem volt szerződésük, míg a TOP Sport Media Kft, mely a szövetségi kommunikációs vezető, Kendi Ágnes Hana és élettársa, Lukács Adorján tulajdona, nem a sajtóban megjelent 120, hanem bruttó 92,7 millió forintot kapott a hang és fénytechnikáért, valamint a közvetítésért és az AIBA által előírt imázsfilm elkészítéséért. Ez nem került kifizetésre.

„Egyedül a főtitkár és én láttuk az ajánlatokat, és mi is döntöttünk, abszolút a költséghatékonyság alapján” – fogalmazott a MÖSZ elnöke, aki elismerte, eredetileg egyébként Győrre tervezték a költségvetést, ráadásul szeptember végi időpontra. – „Ez egyrészt átalakult Duna Arénává, illetve augusztus végére, ami még a főszezonhoz tartozik. Ezzel szállt el minden.”

További részleteket a Magyar Hang október 19-én megjelenő 23. számában olvashatnak! Többek között azt is megtudhatják a teljes cikkből, hogy Erdei Zsolt miért nem hívott össze elnökségi ülést?  Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 23. számban? Itt megnézheti!