Foci-vb: Tizenegyespárbaj után Argentína a világbajnok

Foci-vb: Tizenegyespárbaj után Argentína a világbajnok

Az argentin játékosok második góljuk után a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében játszott Argentína-Franciaország mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Fotó: Ronald Wittek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztően szoros mérkőzés után Argentína legyőzte a franciákat, így ők lettek a 2022-es katari foci-vb legjobbjai. A meccs elején egyértelműnek tűnt az argentin győzelem, de később a franciák is magukra találtak. A rendes játékidőt követő hosszabbítások végén 3-3 volt az állás, így végül tizenegyespárbajnak kellett döntenie. Az argentin győzelem egyben azt is jelenti, az ország immár háromszoros világbajnok, míg sztárfocistájuk, Lionel Messi most először nyert vb-címet.

Az első félidő végén úgy tűnt, a franciák még csak gólt sem igen fognak szerezni, Argentína határozott játékkal dominálta a meccset. Később élni tudtak egy nekik ítélt tizenegyessel is, amit Lionel Messi lőtt be, majd később a szintén argentin Angel Di María is sikerrel lőtt a kapura. Tehát az első félidő végén 2-0-ra vezetett Argentína. 

A második félidő vége felé járva viszont elkezdett életjeleket mutatni a francia válogatott is: Kylian Mbappé nemcsak, hogy belőtt egy büntetőt, de gyakorlatilag rá két percre lőtt még egy gólt, vagyis sikerült 2-2-re egyenlíteni, így a mérkőzés is elképesztően izgalmassá vált. A 90 perces rendes játékidőt végül kétszer 15 perces hosszabbítás követte, aminek a végén 3-3 volt az állás, így tizenegyespárbaj döntötte el a mérkőzést. Miután a franciák kétszer is kihagyták a tizenegyest, végül 4-2-re nyerte Argentína a párbajt, így a világbajnokságot is.