Fradi-döntetlen Bakuban

Fradi-döntetlen Bakuban

Esti kivilágításban a Groupama Aréna (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az már múlt szerdán eldőlt Pozsonyban, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata ott lesz valamelyik európai kupasorozatban, de ahhoz még két csapaton túl kell jutnia, hogy ez a Bajnokok Ligája csoportköre legyen. Az első feladat az azeri bajnokcsapat, a Qarabag ellen jött Bakuban: a BL harmadik selejtezőkörének első meccsén jó eredményt elérni, hogy aztán egy hét múlva Budapesten ki lehessen harcolni a továbbjutást.

Telt ház, harmincezer néző előtt kezdődött a mérkőzés szerda este hatkor, de az FTC nem ment megilletődötten a pályára, elkezdte támadni a hazai csapatot. A tizenkilencedik percben tíz másodpercen belül háromszor is eredményes lehetett volna a Fradi: a mérkőzés első vendégszöglete után röviden szabadítottak fel a hazaiak, utána volt minden a hazai kapusbravúrtól a felső lécig, de aztán Boli befejelte, 0-1 ide. A 34. percben egy kellemetlen, de távoli lövés kijött Dibuszról, a hazai Owusu volt legközelebb, 1-1. Az egyenlítés megzavarta kicsit a zöld-fehéreket, annyira, hogy az első félidő ráadásában a vezetést is megszerezték a hazaiak, de a VAR les miatt szerencsénkre elvette a gólt.

A második félidő elején nagyon nyomtak a hazaiak, de komoly gólhelyzetig nem tudtak eljutni. Nekünk viszont váratlanul jött egy lehetőség a 68. percben: egy beadásnak aláfutott a hazai kapus, és a frissen beállt Kovacevic előtt ott volt a nagy lehetőség, de nem tudott élni vele. Utána meglehetősen unalomba fulladt a mérkőzés, gólt már egyik csapat sem tudott szerezni, így maradt a döntés Budapestre.

Qarabag – Ferencváros TC 1-1 (1-1)