Fucsovics-bravúr: a legjobb nyolc között Wimbledonban

Fucsovics-bravúr: a legjobb nyolc között Wimbledonban

Fucsovics Márton (Forrás: Fucsovics Márton Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fuocsvics Marcinak ezúttal sikerült a bravúr: az angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében egy hosszú mérkőzésen, öt játszmában legyőzte orosz ellenfelét, így a negyeddöntőben a világelső és wimbledoni címvédő Novak Dokovic vár rá.

A világranglista 48. helyén álló Fucsovics Márton újra azt az orosz Andrej Rubljovot kapta ellenfeléül, aki a világon a 7. helyen rangsorolt teniszező (a tornán az 5. kiemelt), és aki ellen idén már négyszer is kikapott. Igaz, korábban kétszer sikerült legyőzni őt, legutóbb 2017-ben Davis-kupában.

A magyar teniszező jól kezdett riválisa ellen és előnybe került, ám ezután Rubljov emelt játéka színvonalán és három szett után már ő vezetett. A folytatásban a 29 éves magyar sorozatban kilenc megnyert játékkal előbb összetettben egalizált, majd a döntő szettben 3:0-ra elhúzott, és bár egyszer ő is elveszítette adogatását, egy újabb bréket követően már le tudta zárni a mérkőzést.

Fucsovis egyébként először járt a legjobb 16 között Wimbledonban – korábbi legjobbja a 2018-as szereplése volt, amikor a második fordulóban esett ki a füves pályán lebonyolított versenyen. Az is fontos, hogy tizennégy éve nem volt magyar teniszező a negyeddöntőben az angol nemzetközi teniszbajnokságban! 

Angol nemzetközi bajnokság, Wimbledon (35 016 000 font összdíjazás), férfi egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton–Andrej Rubljov 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3

Címkék: Fucsovics Márton