Jegyüzérek hada szállt rá a magyar válogatott Szerbia elleni meccsére

Jegyüzérek hada szállt rá a magyar válogatott Szerbia elleni meccsére

A Magyarország-San Marino mérkőzés végére leszállt a köd a Puskás Aréna pályájára. (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olykor akár ötszörös meg még többszörös áron is kínálják a jegyeket – derül ki a Trollfoci Facebook-oldalának hírfolyama szerint. A viccoldal a maga módján állt bele a nyerészkedőkbe.

Ahogy azt a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) még pénteken jelezték, telt ház várja majd a szerb labdarúgó-válogatott a budapesti Puskás Arénában, miután mindössze három óra alatt elkelt az összes nem bérletes hely az október 14-én 20 óra 45 perckor kezdődő Eb-selejtezőre. A hivatalos adatok szerint a többek között Mészáros Lőrinc építőipari cége, a Záév által készített, 2019 novemberében átadott új aréna befogadóképessége 67 215 fő.

Az Európa-bajnoki selejtezőkre korábban több mint 30 ezren váltottak bérletet, így Szerbia ellen úgy 35 ezer jegy kelhetett el mindössze 3 óra alatt.

Akik figyelemmel kísérik, az elmúlt években komoly érdeklődés mellett zajlanak az olasz Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar együttes mérkőzései. Csak egy példa: míg 2003-ban 457 fizető néző előtt kapott ki az Üllői úton a magyar csapat Észtországtól egy barátságos meccsen, addig 20 évvel később, idén tavasszal 41 ezren voltak kíváncsiak az észtek elleni ugyancsak barátságos összecsapásra. Nemrég, szeptember 10-én a csehek elleni barátságoson még többen ennél is többen, úgy 55 ezren látogattak ki.

Nem csoda hát, ha egy-egy kiélezett tétmérkőzésre még nagyobb – a befogadóképesség többszöröse – az érdeklődés, és gyakorlatilag borítékolható a telt ház.

A magyar labdarúgásból és úgy általában a fociból viccet csináló, heccoldal, a TrollFoci is felhívta a figyelmet arra, hogy úgy tűnik, a telt házban sokan „üzleti lehetőséget” látnak, és nyerészkednek a jegyeken. A viccoldal hírfolyama szerint sokan próbálnak arcátlanul nagy hasznot lefölözni abból, hogy sokan keresnek jegyeket, akik nem tudtak jegyet venni a magyar-szerbre. Az oldalt elárasztó kommentek tanulságai szerint olykor ötszörös, vagy még magasabb áron kínálják a jegyeket az október 14-i mérkőzésre.

A hozzászólások között többen is e gyakorlat kiszűrését, visszaszorítását kérik az MLSZ-től.

Magyarország az Eb-selejtezők során épp Szerbia ellen játszott, és győzött 2-1-re Belgrádban. Rossi együttese a négy lejátszott selejtezőjén szerzett tíz pontjával jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a selejtezőcsoportot a második helyen álló, ugyancsak tízpontos, de már öt meccset játszó szerbek előtt. A válogatottnak így nagy esélye van egyenes ágon kijutnia a 2024-es németországi labdarúgó Eb-re.