Kábítószert is találtak a Leverkusenbe tartó Fradi-szurkolóknál

Kábítószert is találtak a Leverkusenbe tartó Fradi-szurkolóknál

Esti kivilágításban a Groupama Aréna (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Petárdákat, késeket és kábítószereket is találtak a rendőrök a Fradi-szurkolók különvonatán – vette észre a Bild cikkét a Csakfoci.hu. A drukkerek közel ezerfős különvonatát órákig várakoztatták a cseh-német határon, többször is megállítva a szerelvényt, majd Bad Schandau állomáson átvizsgálva a vagonokat.

Az útlevelek ellenőrzése mellett fegyvereket és pirotechnikai eszközöket kerestek, ezek mellett pedig még drogra is bukkantak. A berggiesshübeli rendőrség szóvivője közölte továbbá, arc eltakarására szolgáló maszkokra is bukkantak, miközben futballmérkőzéseken ezek nem engedélyezettek. Három büntetőjogi, illetve közigazgatási szabálysértés miatt tettek feljelentést. A vagonokat egyébként ötszáz rendőr kutatta át. 

A vonatmegállítások után Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán azt mondta, sikerült elérni, hogy a különvonat prioritást élvezzen Németországban. – Amint értesültünk erről, azonnal kapcsolatba léptünk a német rendőrség képviselőivel, és kértük őket, hogy gyorsítsák fel az eljárást, ne veszélyeztessék a ferencvárosi szurkolók időben való megérkezését Leverkusenbe – közölte a politikus. A drukkerek ugyanis aggódtak, hogy sikeresen odaérnek-e az időhúzó rendőrségi intézkedéseket követően is. Szijjártó mindenesetre igyekezett megnyugtatni őket: minden Leverkusenbe rendelt magyar konzult a pályaudvarra küldtek, segíteni a drukkereket, hogy a lehető leggyorsabban a stadionba érjenek. Később a külügyminiszter közölte, a versenyfutást az idővel megnyerték.

A szurkolók átvizsgálása a csütörtöki kormányinfón is téma volt, a tárgyban pedig még maga Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára is megnyilvánult a Twitteren, felháborítónak találva a szurkolói vonat feltartóztatását: 

Budai Gyula országgyűlési képviselő egyébként a Csakfoci oldalán egy hozzászólásban reményének adott hangot, hogy a Puskás Arénában az összes német szurkolót gatyára vetkőztetik majd a rendőrök.