Kezdődik az úszó-Eb, nincs elvárás Hosszú Katinkával szemben

Kezdődik az úszó-Eb, nincs elvárás Hosszú Katinkával szemben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken kezdődik Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokság, amely az előzetes várakozások és a realitások szerint alapvetően más lesz, mint a két évvel ezelőtti londoni Eb: akkor a magyar válogatott a tíz aranyérmével a valaha volt legjobb szereplést vezette elő. Sós Csaba szövetségi kapitány szerint ilyesmi ezúttal nem várható. A csapatban sok a fiatal, az Eb leginkább az ő fejlődésüket, rutinszerzésüket szolgálja.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkával kapcsolatban a kapitány kijelentette, hogy vele szemben nincsenek elvárásai, neki a magánéleti válsága miatt az Eb „csak egy kiindulópont”, Katinka igazi célja egyébként is a 2020-as tokiói olimpia.

Milák Kristóf az első Európa-bajnokságára készül. „Akkor lennék boldog és elégedett, ha minden számban tudnék faragni az eddigi legjobbomon” – idézte a versenyzőt a szövetség honlapja az indulás előtt.

Németh Nándor elmondta, már a középdöntőben is a legjobbját kell nyújtania: „Az lesz a legnehezebb, hogy délelőtt is már jó időt kell úszni, és erre a döntőben még rá is kell pakolni, illetve még a váltókkal is össze kell hangolni az egyéni számokat, és most már a saját számaimban is nagyon szeretném megmutatni magam, de reméljük a 4×100-as gyors váltóban is be tudjuk majd bizonyítani, hogy mi vagyunk a legjobb csapat Európában.”

Kozma Dominiknak is az arany cél: „A 100 gyorsra helyeztük a hangsúlyt, de az egyéni számom mellett, még lesz 5-6 váltó is, úgyhogy úgy néz ki délelőtt és remélhetőleg délután is sokat leszek még a medencében. Nagy küzdelmeket és aranyérmet várok, de azt gondolom, hogyha már az érem összejön az is nagyon jó.”

A magyar Eb-csapat

Férfiak: Biczó Bence, Bohus Richárd, Cseh László, Gyurta Gergely, Holló Balázs, Holoda Péter, Horváth Dávid, Kenderesi Tamás, Kozma Dominik, Lakatos Dávid, Milák Kristóf, Németh Nándor, Telegdy Ádám, Verrasztó Dávid.

Nők: Burián Kata, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Sztankovics Anna, Verrasztó Evelyn.

Váltótagok: Balog Gábor, Grátz Benjámin, Lobanovszkij Maxim.